Tenisz: Murray 14 év után indul ismét challengeren

Vágólapra másolva!
2019.08.22. 15:07
null
A wimbledoni vegyes páros után a Rafa Nadal Openen egyesben indul Andy Murray (Fotó: AFP, archív)
Andy Murray korábbi világelső teniszező 14 év után ismét challenger-tornán indul.

 

A mallorcai Rafa Nadal Open szervezői csütörtökön jelentették be, hogy a háromszoros Grand Slam-tornagyőztes brit játékos is ott lesz a jövő héten a 46.6 ezer euró (15.2 millió forint) összdíjazású kemény pályás torna mezőnyében.

A világranglistán jelenleg 329. helyezett Murray legutóbb 2005-ben, a belgiumi Monsban indult challenger-versenyen. A kétszeres olimpiai bajnok – aki a 2020-as szezonra szeretne újra csúcsformába kerülni – januárban még azt mondta, hogy folyamatos fájdalmai miatt visszavonul, de a második csípőműtétje után egy héttel ezelőtt Cincinnatiben visszatért egyesben, és két játszmában kikapott a francia Richard Gasquet-tól. Az egyesült államokbeli Winston-Salemben jelenleg is zajló tornán szintén az 1. fordulóban búcsúzott, miután két szoros szettben vereséget szenvedett az amerikai Tennys Sandgrentől.

A 32 éves skót teniszező már korábban közölte, hogy kihagyja a jövő hétfőn kezdődő amerikai nyílt bajnokságot, mert egy esetleges ötszettes találkozóra még nem áll készen. Tervei szerint szeptemberben és októberben – Csuhajban és Pekingben – ismét rangosabb tornákon versenyez majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik