Tenisz: megszűnik a Hopman-kupa, megvan az ATP-kupa harmadik helyszíne

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.03.28. 12:28
Perth lesz a profi férfi teniszversenyeket szervező ATP új, jövő januárban debütáló csapatversenyének a harmadik helyszíne, ami egyben azt is jelenti, hogy 31 év után megszűnik a Hopman-kupa.

Az már korábban kiderült, hogy 2020 januárjában Sydney és Brisbane lesz a másik két házigazdája a férfi csapatversenynek.

Craig Tiley, az ausztrál szövetség ügyvezető-igazgatója csütörtökön arról beszélt, hogy adataik szerint Perth-ben a jelenlegi legjobb 12 férfijátékos közül négy, a legjobb 24 közül nyolc lép pályára. A háromállomásos csapatverseny egyenes kieséses szakaszának mérkőzéseit és a döntőt Sydneyben rendezik.

Az ATP-kupa elnevezésű versenysorozatban 24 válogatott négy hatos csoportban mérkőzik majd egymással tíz napon keresztül az ausztrál nyílt teniszbajnokság előtt. A sorozat összdíjazása 22 millió dollár, a győztesek akár 750 ranglistapontot is gyűjthetnek. A csapatokat maximum öt játékos alkothatja, és a párharcokban két egyes és egy páros mérkőzésre kerül sor.

A verseny miatt 2020-ban az Australian Open az eredetileg tervezetthez képest egy héttel később, január 20-án kezdődik. A torna hosszú távon akár – az új, november végi lebonyolítása miatt sok éljátékos által kritizált – Davis-kupa riválisa is lehet.

A nem hivatalos vegyes csapat-vb-t, a Hopman-kupát 1989-ben rendezték meg először, s az idei – minden bizonnyal utolsó – versenyt Svájc nyerte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik