Tenisz: megérkeztek a keddi gála szereplői

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.12.03. 18:37
Budapesten ötödik alkalommal rendezik meg kedden a Tennis Classics elnevezésű viadalt, amelyen a jelenlegi teniszelit két képviselője, Janko Tipszarevics és Gilles Simon is pályára lép a Papp László Sportarénában. A hétfői sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a szerb és a francia teniszező mellett két korábbi kiemelkedő tudású játékossal is találkozhatnak a sportág hazai rajongói: a Roland Garroson bajnok spanyol Carlos Moyá és a bombaerős szerváiról ismert ausztrál Mark Philippoussis bemutatóját is megtekinthetik.


„Minden bizonnyal ismét nagyszerű összecsapásokat láthatunk majd" – ígérte Taróczy Balázs versenyigazgató, az egykori kiváló játékos, aki 1985-ben Wimbledonban nyert páros bajnokságot.
„Minden bizonnyal ismét nagyszerű összecsapásokat láthatunk majd" – ígérte Taróczy Balázs versenyigazgató, az egykori kiváló játékos, aki 1985-ben Wimbledonban nyert páros bajnokságot.

Tipszarevics legjobbjaként a nyolcadik volt a világranglistán, míg francia riválisát a hatodikon jegyezték. A 28 éves szerb teniszező, akit a „tenisz filozófusának” is becéznek, jelenleg a kilencedik a rangsorban, pályafutása során három ATP-tornát nyert egyesben és hét alkalommal jutott a fináléba. Imádja az irodalmat, bal karjára Dosztojevszkij A félkegyelmű című művéből egy idézetet tetováltatott japán nyelven: „A szépség váltja meg a világot".

A nizzai születésű, 27 éves Simon jelenleg a 16. a rangsorban, tíz tornagyőzelemmel büszkélkedhet, és egyetlen aktív francia teniszező sem nyert nála több ATP-versenyt.

A budapesti gála vendége lesz a 2010-ben visszavonult, 1998-ban Roland Garros-győztes, volt világelső Moyá, a két Grand Slam-tornán döntős Philippoussis, továbbá a labdazsonglőr iráni Manszur Bahrami is, aki párosban volt finalista a Roland Garroson. Moyá húsz tornát nyert egyesben, míg a Scud becenévre hallgató Philippoussis tizenegyet, ők ketten aktív korukban hatszor játszottak egymással, párharcuk 3–3-ra végződött. Simon és Tipszarevics nyolcszor találkozott ATP-viadalon és a francia vezet 6–2-re. Az idei szezon volt az egymás elleni játékban a legzsúfoltabb: öt meccs, a mérleg pedig 3–2 a nizzai javára.

A teniszgála 17 órakor kezdődik a játékosok bemutatásával, majd 17.15-től Moyá és Philippoussis csap össze. Ezt követően Simon–Tipszarevics párharc következik, aztán egy páros meccsel zárul a bemutató, amelyen a Moyá, Simon kettős a Tipsarevic, Bahrami duóval méri össze tudását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik