Tenisz: Mahut a pokol tornácáról visszakapaszkodva nyert

Vágólapra másolva!
2013.07.14. 23:02
A Newportban rendezett férfi tenisztorna döntőjében a francia Nicolas Mahut szetthátrányból fordítva legyőzte a korábbi világelső Lleyton Hewittot. Az ausztrál a 7:5-re megnyert első szett után 5:3-ra vezetett a másodikban és 5:4-nél adogathatott a győzelemért, mindhiába.

A JÁTÉKNAP ESEMÉNYEIRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT! A JÁTÉKNAP ESEMÉNYEIRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!


Hewitt és Mahut eddig kétszer találkozott egymással, 2008-ban Sydneyben és a Roland Garroson is szettveszteség nélkül (6:3, 6:4; illetve 6:4, 6:2, 6:4) az ausztrál nyert.

A finálét a vasárnapi elődöntőben már túlórázó Hewitt kezdte jobban, két bréklabdát hárított, cserébe saját második fogadóesélyével élt, így 3:2-re átvette a vezetést, de a júniusi, 's-Hertogenboschban megrendezett füves tenisztornát megnyerő Mahut egyből visszabrékelt, sőt, 4:3-as előnyénél 0:40-nél közel állt az 5:3-hoz is.

Az ausztrál ezeket, és a játékbeli negyedik fogadópontot is védte, és kiegyenlített, de 5:4-nél így is a szettben maradásért kellett adogatnia. Ezt sikerrel megtette, ráadásul még el is vette a francia szervajátékát, így 6:5-nél már ő jöhetett a szettért, és egy órányi játék után 7:5-tel be is húzta.

A második játszmában 3:3-ig fej fej mellett haladtak a felek, ekkor azonban Hewitt lebrékelte a franciát, és a saját játéka megnyerése után 5:3-ra ellépett. Mahut azonban nem adta fel, előbb sikeresen szervált a mérkőzésben maradásért, majd visszavette elveszített játékát, és a sajátját hozva már ő vezetett 6:5-re.

Sőt, az újabb a sokadik kettőshibáját vétő Hewitt villámgyorsan 15:40-es hátrányba került, és egy széles ütéssel a szettet is elbukta (5:7).

A mindent eldöntő felvonásban 1:1-nél három fogadólabdához jutott az ausztrál, és bár Mahut az első kettőt még nagy szervával hárította, a harmadikat már kihasználta és sikeres adogatásával ellépett 3:1-re. Ekkor azonban jött az újabb fordulat, a francia megnyerte a következő három gémet, és 4:3-ra fordított.

S ekkor ismét jöttek a kettőshibák, Hewitt hatodik adogatása ment először a fogadóudvarba, és Mahut hamar újabb két bréklabdához jutott, és a másodikkal 5:3-ra módosította az állást, és immár ő szerválhatott a tornagyőzelemért.

A francia pedig már nem tette meg azt a szívességet, hogy hibázik, 40:0-nél három meccslabdához jutott, és az elsőt kihasználva megnyerte a tornát.

ATP 250-ES TORNA, NEWPORT (455 775 dollár, fű)
EGYES, DÖNTŐ

Mahut (francia)–Hewitt (ausztrál, 4.) 5:7, 7:5, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik