Tenisz: Kyrgios sokkolóan őszinte volt a Nadal elleni vereség után

KLEIN RONKLEIN RON
Vágólapra másolva!
2017.05.13. 11:31
null
Nick Kyrgiost az sem érdekli, ha a közönség kifütyüli (Fotó: AFP)
A Rafael Nadal elleni vereség után ismét őszintén beszélt érzéseiről Nick Kyrgios, akit néha egyáltalán nem izgat, hogy esélyes egy Grand Slam-torna megnyerésére.

 

Nick Kyrgiosra sok rosszat lehet mondani. A 22 éves teniszező óriási tehetség, ám hozzáállása, viselkedése, valamint a sportág iránti alázat hiánya miatt Ausztrálián kívül nem sok helyen viselik el, és elképzelhető, hogy sohasem nyer Grand Slam-trófeát, pedig a „technikai” adottsága bőven megvan hozzá. Pozitívum viszont vele kapcsolatban, hogy őszinte – ez nagy érték a gépiesen közhelyeket pufogtató teniszezők világában. Kyrgios ugyanis akkor is elmondja a véleményét, ha a következő versenyén kifütyülik nyíltságáért. A világranglista-20. játékos nehéz időszakon van túl, nemrég elhunyt a nagyapja, emiatt nem is tudott rendesen felkészülni a madridi mestertornára, amelyen a legjobb 16 között 6:3, 6:1-re kapott ki Rafael Nadaltól – a mérkőzést követő sajtótájékoztatón sem vette elő a kötelező mondatokat.

„Egyáltalán nem számítottam rá, hogy legyőzöm Rafát – vallotta be Kyrgios. – Madrid előtt nem edzettem, nem erősítettem, gyakorlatilag nem voltam teniszező. Gyászoltam. Nagyon nehéz ilyenkor újrakezdeni. Azért jöttem, hogy menjek néhány fordulót, nem is vártam magamtól mást. Nem éreztem jól magam a pályán, nem játszottam jól.”

MEGVÉDTÉK SARAPOVÁT

A rengeteg kritikát követően végre egy pozitív megnyilvánulás Marija Sarapova visszatérésével kapcsolatban. Az orosz klasszist naponta támadják a neki ítélt szabadkártyák miatt, ám most megszólalt az ügyben Martina Navratilova is.

„Itt az ideje, hogy a játékosok végre leszálljanak Marijáról. Nagy hibát követett el, de megbűnhődött érte, most már mindenki koncentráljon a játékra!” – mondta a 18-szoros egyéni Grand Slam-győztes. Sarapova ügynöke, Max Eisenbud egy brit rádióműsorban arról beszélt, csak a GS-tornát sohasem nyerők kritizálják állandóan az oroszt, akik a gyermeket váró Serena Williams távollétében végre el akarnak érni valamit, és a riválist látják Sarapovában, ám ügyfele nem foglalkozik az irigy nyilatkozatokkal, kizárólag a játékra koncentrál.

Az újságírók kérdésére az ausztrál azt is elmondta, ő Roger Federert és Nadalt tartja a sportág nagyköveteinek, merthogy nagyszerű játékosok és emberek, akik megfelelően képviselik a teniszt, magát pedig nem tartja közéjük valónak. Spanyol szakírók arról is kérdezték, mit gondol a közönség reakciójáról, miután az kifütyülte a Nadal elleni gyenge produkciójáért.

„Nem érdekel. Mindenhol kifütyülnek, kritizálnak, még akkor is, ha éppen vezetek Roger ellen. Mindegy, megszoktam – mondta, majd a hozzáállásáról is beszélt. – Nem tudom, szeretnék-e majd úgy visszaemlékezni az életemre, hogy teniszező voltam. Szeretnék valami többre, valami fontosabbra emlékezni, mint hogy jó játékos voltam. Tavaly még nem is igazán tudtam, mit akarok a sporttól. Voltak olyan napok, amikor nem edzettem, olyan hetek, amikor nem akartam versenyezni. Az idén már jó munkát végzek, összeszedettebb vagyok. De még mindig nem tudom, mit akarok csinálni. Néha eszembe jut, hogy néhány hét múlva Grand Slam-trófeát emelhetnék a magasba, miközben milliók követik a játékomat, és egyáltalán nem izgat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik