Tenisz: Kyrgios lesz Federer ellenfele; kialakult a női döntő párosítása

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.31. 08:42
null
Nick Kyrgios lesz Roger Federer ellenfele az elődöntőben (Fotó: atpworldtour.com)
Nick Kyrgios lesz Roger Federer ellenfele a miami kemény pályás tenisztorna elődöntőjében, miután az ausztrál teniszező három szettben legyőzte Alexander Zverevet. A nőknél Caroline Wozniacki és Konta Johanna játssza a szombati finálét.

 

Az első szettben sokáig fej fej mellett haladt Kyrgios és Zverev, végül második bréklabdáját előbbi használta ki, aki ezután hozta saját adogatását, így behúzta a játszmát. A hosszúra nyúlt másodikat Zverev rövidítésben hozta, így döntő szettre került sor, amelyben egy hiba döntött: Kyrgios javára. Mindkét teniszező stabilan hozta saját adogatójátékát, jól jellemzi a mérkőzést, hogy mindössze öt bréklabda volt az egész meccsen – és mind az öt az ausztrál előtt adódott, aki Roger Federerrel játszik a fináléba kerülésért.

A svájci nagyon szépen teniszezve került előnybe a Berdych elleni negyeddöntőben, és meg is nyerte az első szettet, ám a másodikban a cseh 6:3-mal egyenlített.

A döntő játszmában Federer adogathatott a meccsért 5:4-nél, ám elszúrta, Berdych visszajött, és kiharcolta a rövidítést. Ebben úgy tűnt, hogy a cseh bírja jobban, hiszen 6–4-re is vezetett, tehát két meccslabdája volt. Azonban Federer mindkettőt hárította. Sőt, az utána következő kettőt is hozta, előbb a saját adogatását, majd ellenfele szerváját, úgy, hogy Berdych kettős hibát ütve bukta el a mérkőzést.

A nőknél a dán Caroline Wozniacki az első, elveszített szett után mindössze két játékot engedélyezett a második helyen kiemelt Karolína Plískovának, így elsőként harcolta ki a döntőbe jutást. Ellenfele a brit színekben versenyző Konta Johanna lesz, aki Venus Williamst két játszmában győzte le.

ATP 1000-ES TORNA, MIAMI (7 913 405 dollár, kemény pálya)
NEGYEDDÖNTŐ

Kyrgios (ausztrál, 12.)–A. Zverev (német, 16.) 6:4, 6:7 (9–11), 6:3
KORÁBBAN
Fognini (olasz)–Nisikori (japán, 2.) 6:4, 6:2
Nadal (spanyol, 5.)–Sock (amerikai, 13.) 6:2, 6:3
Federer (svájci, 4.)–Berdych (cseh) 6:2, 3:6, 7:6 (8–6)

WTA-TORNA, MIAMI (6 993 450 dollár, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ

Wozniacki (dán, 12.)–Ka. Plísková (cseh, 2.) 5:7, 6:1, 6:1
Konta (brit, 10.)–V. Williams (amerikai, 11.) 6:4, 7:5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik