Tenisz: kipukkadt Djokovics kiejtője, Rubljov újabb tornát nyert

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.02.26. 17:56
null
Andrej Rubljov egymást követő második héten nyert ATP-tornát (Fotó: AFP)
Andrej Rubljov két játszmában, 6:3, 6:4-re legyőzte a Novak Djokovicsot is kiejtő cseh Jirí Veselyt a dubai kemény pályás ATP 500-as tenisztorna szombati döntőjében.

 

A 28 éves Jirí Vesely a világranglista 123. helyezettjeként kezdte meg ezt a hetet, de a dubai versenyen meglepetést meglepetésre halmozott: a selejtezőben mindkét mérkőzését három játszmában nyerte meg (Hady Habib és Alexei Popyrin ellen), majd a főtáblán Marin Cilicet (24.), Roberto Bautistát (15.), Novak Djokovicsot (1.) és Denis Shapovalovot (14.) is legyőzte, így két év után ismét döntőt játszhatott ATP-tornán.

A cseh versenyző a torna második kiemeltjével, Andrej Rubljovval (7.) vívta a finálét, aki a múlt héten megnyerte a marseille-i 250-es viadalt.

A döntőben Vesely nem tudott újabb bravúrt bemutatni, az orosz fiú 80 perc alatt, két szettben legyőzte őt, így elkönyvelte pályafutása tizedik ATP-tornagyőzelmét, s ezek közül az ötödiket aratta 500-as tornán.

Veselyt vigasztalhatja, hogy csaknem 50 helyet javítva hétfőtől a 74. helyen jegyzik az ATP rangsorában. Rubljov a hatodik pozícióba lép előre Matteo Berrettinit megelőzve.

ATP 500-AS TORNA, DUBAI (2 949 665 dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ

Rubljov (orosz, 2.)–Vesely (cseh) 6:3, 6:4

Iga Swiatek nyerte meg a hölgyek dohai 1000-es versenyét (Fotó: AFP)
Iga Swiatek nyerte meg a hölgyek dohai 1000-es versenyét (Fotó: AFP)

Iga Swiatek nyerte meg a döntőt a dohai kemény pályás női tenisztornán. A lengyel teniszező – a viadal hetedik kiemeltje – a szombati fináléban a vártnál simábban, mindössze 66 perc alatt kerekedett az észt Anett Kontaveit fölé.

Swiatek, a 2020-as francia nyílt bajnokság (Roland Garros) győztese, ötödször játszhatott döntőt a WTA-sorozatban, ez volt a negyedik sikere, aminek köszönhetően a negyedik helyre jön előre a világranglistán.

A negyedikként rangsorolt Kontaveit 14. fináléjában kilencedszer maradt alul, de hétfőtől – pályafutása legjobbjaként – így is ötödik helyen jegyzik majd a WTA-rangsorban.

WTA 1000-ES TORNA, DOHA (2 331 698 dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ

Swiatek (lengyel, 7.)–Kontaveit (észt, 4.) 6:2, 6:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik