Tenisz: Juhász Gábor távozhat a szövetségtől

KLEIN RONKLEIN RON
Vágólapra másolva!
2020.12.17. 09:16
null
A szövetség vezetősége Sütő Csillának szavazott bizalmat, pedig Juhász Gábor is pályázott (Fotó: Dömötör Csaba)
Az elnökség egyhangúlag választotta meg a Magyar Teniszszövetség első női főtitkárát, így a kiváló szakember, Juhász Gábor távozhat a szervezettől.

 

A Magyar Teniszszövetség hivatalos honlapján jelentette be, hogy az elnökség a nyolc pályázó közül egyhangúlag Sütő Csillának szavazott bizalmat, így az MTK korábbi sportszolgáltatási vezetője, a Brüll Alfréd Akadémia igazgatója lesz január 1-jétől a szervezet első női főtitkára. A szövetség közleményében megköszönte a leköszönő főtitkár, Juhász Gábor február óta tartó munkáját, illetve mindazt, amit az elmúlt évtizedekben a magyar teniszsportért tett.

Juhász, aki talán a legjobb Magyarországon dolgozó edző, februárban vette át Richter Attila kétségkívül időszerű távozását követően a főtitkári pozíciót, előtte sportigazgatóként dolgozott a szövetségnél. Nem mellesleg 2015 januárja óta ő a női válogatott szövetségi kapitánya, ám hamarosan Babos Csaba váltja a kispadon – úgy tűnik tehát, hogy az elismert szakember minden tekintetben elköszön a szövetségtől.

Ez a tény önmagában nem meglepetés, hiszen a szervezet előző vezetőségét kritizáló Tiszta tenisz mozgalom korábban elhatárolódott mindenkitől, aki bármilyen aktív vagy passzív szerepet vállalt a súlyos működési anomáliákat hozó időszakban az MTSZ-ben. Juhász sportigazgatóként magas pozícióban dolgozott Szűcs Lajos elnök és Richter ténykedése idején, ám utóbbi gyakorlatilag élet és halál ura volt, több döntéséről még az elnökséget sem tájékoztatta, tehát nagy hibának tűnik „kifúrni” a kiváló edzőt csak azért, mert az előző vezetőség alatt (is!) szövetségi alkalmazott volt.

Megkerestük Juhászt, hogy mi a véleménye Sütő Csilla kinevezéséről, hiszen ő is pályázott a főtitkári posztra. Miután az 58 éves tréner koronavírusos, ráadásul nem csupán enyhe tünetekkel küzd, a személyes találkozó vagy a telefonos interjú helyett levélben válaszolt érdeklődésünkre.

„A szövetséggel két hatályos szerződésem van: egy határozatlan idejű főtitkári munkaszerződés és egy határozatlan idejű Fed-kupa szövetségi kapitányi megbízási szerződés – írta Juhász Gábor.Ezért is és az évek alatt rám rakódott vezetői professzionalizmus miatt is arról nyilatkozni, hogy az elnökség döntése mint Juhász Gábort hogyan érintett, nem tudok, hanem kizárólag mint az MTSZ tisztségviselője, aki a megbízójának érdekeit tartja szem előtt. Utódomnak a főtitkári kinevezéshez gratulálok. Ha Juhász Gábor természetes személy véleményére is kíváncsiak, arra vissza kell térnünk az MTSZ-szel meglévő szerződéses jogviszonyaim megszűnése utáni időpontban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik