Tenisz: Ivanisevic koronavírustesztje is pozitív az Adria Tour után

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.26. 17:40
null
Goran Ivanisevic (balra) koronavírustesztje is pozitív lett (Fotó: AFP)
Goran Ivanisevic koronavírustesztje is pozitív lett a férfi teniszezők meghívásos Adria Tour-sorozatának zárai (Zadar) versenye után, amelyen többen, így a világelső főszervező Novak Djokovics is megfertőződött.

 

A 2001-ben wimbledoni bajnok horvát sportember – aki jelenleg Djokovics edzőjeként dolgozik – a közösségi oldalán számolt be arról, hogy két negatív tesztet követően ezúttal pozitív lett az eredménye. Kiemelte: jól érzi magát, nincs semmilyen tünete, és továbbra is tartja magát az elszigetelődéshez.

„Szeretném felhívni mindazok figyelmét, akik az elmúlt napokban velem találkoztak, hogy pozitív lett a tesztem. Felkérem őket, hogy különösen vigyázzanak magukra és szeretteikre” – fogalmazott.

Az Adria Tour zárai tornáján részt vevők közül Djokovicson kívül a rosszullét miatt meccsét is lemondó – így a fertőzés miatt első számú felelősnek tartott – bolgár Grigor Dimitrov, a horvát Borna Coric és a szerb Viktor Troicki is elkapta a vírust, miként Djokovics erőnléti edzője, Marco Panichi, továbbá Dimitrov edzője, Christian Groh. A sorozatot és annak szervezőit sok bírálat érte amiatt, hogy nem tartották be a higiéniai előírásokat, ráadásul nyilvánosságra került egy videofelvétel, amelyen gondtalanul együtt ünneplő játékosokat látni.

A hírek hallatán a szervezők kedden délután bejelentették: az Adria Tour további eseményeit nem rendezik meg. A belgrádi és zárai meccsek után a mezőny Banja Lukában és Szarajevóban is pályára lépett volna, de ezeket az állomásokat törölték.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik