Tenisz: Ha előtte ezt mondják, azonnal aláírom – Babos Tímea

KLEIN RONKLEIN RON
Vágólapra másolva!
2017.10.02. 11:38
null
Babos Tímea (Fotó: Facebook)
Az elmúlt hónapok eredményei alapján nem tűnt reálisnak, így Babos Tímea az elveszített döntők ellenére pozitívan gondol vissza a legutóbbi két versenyére – szerinte a québeci fináléban a tenisz, a taskentiben az érzelem számított.

– Örül, hogy egymást követően két WTA-tornán is egyéni döntőt játszott, vagy inkább szomorú, mert egymás után két WTA-versenyen elbukta a finálét?
– Nagyon pozitívan gondolok vissza e két versenyre. Ha előtte valaki azt mondja, döntőzöm Québecben és Taskentben, azonnal aláírom, hiszen nem úgy szerepeltem... Nem, inkább azt mondom, nem voltak olyan eredményeim, hogy reálisnak tűnt volna – felelte a Nemzeti Sportnak Babos Tímea, aki éppen az üzbég fővárosból indult tovább Pekingbe.

– Tehát nem csalódott?
– Nem, de azért kicsit szomorú vagyok. Még fáj a két elveszített meccs, ám egymás után WTA-döntőket játszani nem olyan rossz – bár nyilván nyerni a legjobb. De ez van, egy versenyen harmincegy játékos vereséget szenved, csak kettő jut a fináléba, a végén pedig egy győzhet. Én most kétszer benne voltam abban a kettőben. Azért dolgozom, hogy legyenek még hasonló lehetőségeim, és akkor a döntőben is jobb leszek.

– Két alacsonyabban rangsorolt játékos volt az ellenfele – min múlt a sikerük?
– Québecben nagy meccseket játszottam, legyőztem többek között Lucie Safárovát is, a döntőben pedig a kiválóan teljesítő belga Alison Van Uytvancktól kaptam ki három szettben. Azon a meccsen a tenisz volt a középpontban, míg a Katerina Bondarenko ellenin inkább az érzelmek. Túl nagy nyomást helyeztem magamra, úgy éreztem, esélyes vagyok arra, hogy megszerezzem a trófeát, ez hiba volt. Ettől függetlenül az ukrán tapasztalt és jó teniszező, megérdemelten nyert. Nekem tanulnom kell ebből is, de azt hiszem, pozitív, hogy Wimbledon óta egyre jobban játszom, most pedig az eredmények is jönnek. Utóbbi tizenöt mérkőzésemből tízet megnyertem, ez egyáltalán nem rossz.

– Párosban a cseh Andrea Hlavácková oldalán mindkét versenyhéten győztek. Nem jelentett hátrányt a párosbeli szereplés?
– Tény, elég nehéz egyénit és párost is játszani, sok energiába kerül, de a célunk, hogy ott legyünk a szingapúri világbajnokságon, ehhez pedig fontos volt, hogy megnyerjük a két versenyt, örülök, hogy sikerült.

– Vuhanban premiertornát rendeztek a múlt héten, miért választotta mégis Taskentet?
– Azért, mert Vuhanban selejtezőt kellett volna játszanom, Taskentben pedig a főtáblán kezdhettem, ami fontos volt a québeci hosszú hét után.

– Viszont a remek üzbegisztáni szereplése miatt lemaradt a pekingi kvalifikációról.
– Igen, a főtáblára pedig sajnos nem fértem fel, ám talán jobb is így, hogy most csak párosozom, aztán jövő héten Hongkongban csak egyénizem. Így Andreával is közelebb juthatunk a világbajnoksághoz, miközben az egyéni karrieremet is építgethetem.

– A szezon végi ázsiai heteket sokan nem szeretik, ön felkészült a megpróbáltatásokra?
– Ez az időszak senkinek sem egyszerű, pláne az év végén, rengeteg utazás és munka után. Az volt a cél, hogy az idény hajrájában adjak ki mindent, ami a tankban maradt, ez pedig egyelőre jól alakul. Remélem, a legutóbbi két egyéni döntő után lesznek még jó eredményeim, abban is bízom, hogy párosban harmadszor is ott lehetek a világbajnokságon, ami nagyszerű befejezése lenne az esztendőnek. A sikeres év vége és a jó téli felkészülés rengeteget jelentene 2018 szempontjából.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik