Tenisz: győzött a női világelső Dubaiban, Djokovics szetthátrányból nyert

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.23. 19:35
null
Novak Djokovics szetthátrányból győzte le világranglista-193. osztrák ellenfelét a dubai világligában, bemutatómérkőzésen (Fotó: Getty Images)
Hat bemutatómérkőzést rendeztek a legnagyobb klasszisok részvételével Dubaiban a tenisz világligában. Az eseményen két-két férfi, illetve női egyes mérkőzést, illetve két vegyespárosmeccset játszottak a pénteki játéknapon.

A nőknél a fehérorosz Arina Szabalenkát könnyedén győzte le két szettben a világelső lengyel Iga Swiatek, míg a kazah Jelena Ribakina szoros első játszma után végül szintén simán nyert 7:5, 6:1-re a francia Caroline Garcia ellen.

A vegyespárosoknál az ausztrál Nick Kyrgios és a kanadai Bianca Andreescu kiélezett csatában múlta felül 6:4, 4:6, 10–7-re az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova és az osztrák Dominic Thiem kettősét, míg a kanadai Eugene Bouchard és a dán Holger Rune is szoros meccset nyert meg 6:2, 4:6, 10–5-re a spanyol Paula Badosa és a bolgár Grigor Dimitrov ellen.

Férfi egyesben a német Alexander Zverev két játszmában bizonyult jobbnak az olasz Andreas Seppinél (6:4, 6:2), míg a korábbi világelső szerb Novak Djokovics az előzetesen meghirdetett, kanadai Felix Auger-Aliassime elleni mérkőzés helyett a világranglista 193. helyén álló osztrák Sebastian Ofner ellen lépett pályára.

Az esélytelenebbnek vélt Ofner viszont az első szettben alaposan megnehezítette a szerb dolgát és a játszmát tiebreakben meg is nyerte 7–5-re. A második felvonásra viszont Djokovics is felpörgött, saját adogatásai megnyerése mellett háromszor is brékelve egyenlített (6:0), majd az egyik fél 10. pontjáig tartó döntő rövidítésben is jobbnak bizonyult (10–7).

TENISZ
VILÁGLIGA, DUBAI
VEGYESPÁROS

Andreescu, Kyrgios (kanadai, ausztrál)–Pavljucsenkova, Thiem (orosz, osztrák) 6:4, 4:6, 10–7
E. Bouchard, Rune (kanadai, dán)–Badosa, Dimitrov (spanyol, bolgár) 6:2, 4:6, 10–5
NŐI EGYES
Ribakina (kazah)–Garcia (francia) 7:5, 6:1
Swiatek (lengyel)–Szabalenka (fehérorosz) 6:1, 6:3
FÉRFI EGYES
Zverev (német)–Seppi (olasz) 6:4, 6:2
Djokovics (szerb)–Ofner (osztrák) 6:7 (5–7), 6:0, 10–7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik