Tenisz: Gauff 3. tornagyőzelme; Szabalenka megállította a meglepetésembert

Vágólapra másolva!
2023.01.08. 11:47
null
Cori Gauff nyerte az aucklandi tornát (Fotó: Getty Images)
Az első helyen kiemelt amerikai Cori Gauff bizonyult a legjobbnak az aucklandi női kemény pályás tenisztornán. Az adelaide-i kemény pályás verseny pedig a második helyen kiemelt Arina Szabalenka győzelmével zárult. 

A vasárnapi, aucklandi döntőben Cori Gauff rendkívül egyoldalú mérkőzésen, sima két játszmában kerekedett a spanyol Rebeka Masarova fölé. A fiatal amerikai ötször brékelt, miközben saját adogatógémjeit kivétel nélkül hozta.

A 18 éves Gauff pályafutása negyedik WTA-döntőjét játszhatta, és Linz (2019), valamint Parma (2021) után harmadszor nyert. Egyetlen vereségét a Roland Garros tavalyi döntőjében szenvedte el a világelső lengyel Iga Swiatektől.

WTA 250-ES TORNA, AUCKLAND (259 ezer dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ

Gauff (amerikai, 1.)–Masarova (spanyol) 6:1, 6:1

A világranglistán 5. fehérorosz Arina Szabalenka az adelaidei-i döntőben két játszmában múlta felül a torna meglepetésjátékosát, a selejtezőből indult cseh tinédzsert, Linda Noskovát (102.). Az első szettet egyetlen brék döntötte el – Szabalenka 3:2-es vezetését követően vette el Nosková adogatójátékát –, majd a brék nélküli második játszmában rövidítésre volt szükség. Abban a fehérorosz 5:1-re elhúzott, cseh riválisa pedig hiába kapaszkodott már.

A 18 éves Nosková az orosz Darja Kaszatkinát, a fehérorosz Viktorija Azarenkát, majd az elődöntőben az első kiemelt tunéziai Onsz Dzsabőrt is búcsúztatta, de Szabalenka ellen már nem jött össze az újabb bravúr, bár ezúttal sem játszott alárendelt szerepet.

A 24 éves Szabalenka karrierje 11. tornagyőzelmét aratta.

WTA 500-AS TORNA (826 ezer dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ

Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Nosková (cseh) 6:3, 7:6 (7–4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik