Tenisz: Garcia nyert Varsóban, Bouzková pedig Prágában

V. Á., K. Zs.V. Á., K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.07.31. 17:31
null
Marie Bouzková nyerte meg a prágai tornát (Fotó: AFP)
A cseh Marie Bouzková nyerte meg a prágai salakpályás női tenisztornát, míg a varsói, ugyancsak salakpályás fináléban a francia Caroline Garcia győzött – derül ki a Magyar Távirati Iroda beszámolójából.

 

VARSÓ. Az ötödik helyen kiemelt francia Caroline Garcia két szettben, egy szoros és egy egyoldalú menetben győzte le a román Ana Bogdant a Varsóban rendezett 250 ezer euró összdíjazású salakpályás torna vasárnapi döntőjében. Garcia – aki a nyolc között a világelső Iga Swiateket búcsúztatta – pályafutása során 12. alkalommal játszott döntőt a WTA-sorozatban, és három vereség mellett kilencedszer győzött. A világranglistán 108. helyezett Bogdannak ez volt az első fináléja.

WTA-TORNA, VARSÓ (250 ezer euró, salak)
EGYES, DÖNTŐ

Garcia (francia, 5.)–Bogdan (román) 6:4, 6:1

PRÁGA. A nyolcadikként kiemelt Marie Bouzková az első szettben egyetlen játékot sem engedélyezett hetedikként rangsorolt orosz ellenfelének, Anasztaszija Potapovának, aki a folytatásban is epizódszerepet játszott csupán. A mérkőzés 1 óra 11 percig tartott. Bouzkovának ez volt a negyedik WTA-fináléja, és először nyert, míg Potapova negyedszer játszott döntőt ebben a sorozatban, és harmadszor szenvedett vereséget.

A prágai torna 2015-ben lett a Tour-sorozat része, azóta a viadal Bouzková lett a kilencedik cseh játékos, aki képviselhette a házigazdákat, és Karolína Plísková, Lucie Safárová, Petra Kvitová, valamint Barbora Krejcíková után ott ötödikként nyert.

WTA-TORNA, PRÁGA (250 ezer euró, salak)
EGYES, DÖNTŐ
Bouzková (cseh, 8.)–Potapova (orosz, 7.) 6:0, 6:3

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik