Tenisz: Fucsovics sima sikerrel a stockholmi 2. fordulóban

Vágólapra másolva!
2021.11.07. 19:06
null
Fucsovics könnyű győzelemnek örülhetett (Fotó: AFP)
A világranglistán 40. helyen álló Fucsovics Márton 73 perc alatt legyőzte a rangsor 59. helyét elfoglaló francia Adrian Mannarinót a stockholmi 250-es ATP tenisztorna első fordulójában.

Öt nappal azt követően, hogy Fucsovics Márton nagy csatában kikapott a párizsi mesterverseny második fordulójában a visszatérő világelső Novak Djokovicstól, ismét pályán volt a világranglista 40. helyén álló magyar éljátékos.

A stockholmi 250-es torna 7. helyén kiemelt Fucsovics nagyából akkor kezdhetett a világranglista 59. helyét elfoglaló Adrian Mannarino ellen, amikor Djokovics Párizsban megnyerte az ATP-1000-es torna döntőjét, s magasba emelhette a karrierje 37. 1000-es tornagyőzelméért járó trófeát.

Stockholmban a döntőig még egy hét van hátra, és Fucsovics ma meg is tette az első lépést a finálé felé, miután az elmúlt időszak egyik legsimább győzelmét aratta Mannarino ellen.

A szorosabb első játszmában 4:4-ig mindketten hozták saját adogatójátékukat – Fucsovics kétszer is nullára hozva sajátját –, a magyar fiú a legjobbkor vette el a francia szervajátékát, majd hozta a sajátját is, amivel 44 perc alatt 6:4-re nyerte az első játszmát. A másodikra aztán óriási változás állt be: Fucsovics rögtön az elején elvette Mannarino adogatását, s miután némi nehézség árán, bréklabdát is hárítva, hozta a sajátját is, a 33 éves franciában valami megtörhetett. Fucsovics egymás után 11 pontot szerezve már 4:0-ra vezetett, s érezhetővé vált, hogy ennek a meccsnek csak egyféle végkimenetele lehet.

Végül a magyar teniszező harmadszor is elvette ellenfele szervajátékát, s a második meccslabdáját kihasználva alig 29 perc alatt 6:0-ra nyerte a második játszmát – amely során mindössze nyolc pontot engedélyezett Mannarinónak –, így továbbjutott a második fordulóba.

Ott pedig a holland Botic van de Zandschulp és az ausztrál Jordan Thompson meccsének győztese lesz majd az ellenfele.

ATP 250-ES TORNA, STOCKHOLM (635 750 euró, kemény pálya)
1. FORDULÓ (16 közé kerülésért)
Fucsovics Márton (magyar, 7.)–Adrian Mannarino (francia) 6:4, 6:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik