Tenisz: Fucsovics kikapott 18 éves svájci ellenfelétől Genfben

Vágólapra másolva!
2021.05.19. 19:07
null
Fucsovics Márton a nyolcaddöntőben búcsúzott (Fotó: AFP)
Fucsovics Márton két esőszünetet követően 7:5, 6:4-re kikapott a svájci Dominic Stephan Strickertől a 481 ezer euró (170 millió forint) összdíjazású genfi salakpályás férfi tenisztorna szerdai második fordulójában. 

A világranglistán 40. Fucsovics Márton 0:3-mal kezdett a 18 éves svájci ellen, aki a nyitó fordulóban – élete első ATP-főtábláján – nagy meglepetésre megverte a 2014-ben US Open-bajnok horvát Marin Cilicet. Ezt követően több remek játékot is bemutatott a magyar teniszező, de a szettet végül 7–:5-re elvesztette.

A második játszmában 2:1-re vezetett Fucsovics, a mérkőzést azonban esőszünet miatt félbe kellett szakítani. Nagyjából másfél óra múlva folytatódott a meccs, a szünet a svájcinak tett jobbat, hiszen megnyerte saját adogatójátékait, egyszer pedig Fucsovicsét is elvette, így 5:4-re vezetett.

Az eső ekkor ismét felerősödött, így az összecsapást újra félbe kellett szakítani. Nagyjából egy óra múlva következett a folytatás, Stricker rögtön az első játékot megnyerte, így 7:5, 6:4-re legyőzte Fucsovicsot a nyolcaddöntőben.

ATP 250-ES TORNA, GENF
2. FORDULÓ (a nyolc közé jutásért)

Stricker (svájci)–Fucsovics 7:5, 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik