Tenisz: felbomlik a világ legjobb duója - kifújják magukat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.19. 19:27
null
Roberta Vinci (balra) és Sara Errani 2014-ben a wimbledoni trófeával, Babos Tímeáék legyőzése után (Fotó: Action Images)
Felbomlik a női tenisz történetének egyik legjobb párosa, a Sara Errani, Roberta Vinci duó. Az olasz játékosok új célokat tűznek ki maguk elé.

 

Sara Errani és Roberto Vinci öt Grand Slam-tornát nyert meg egymás oldalán, a Roland Garroson, Wimbledonban és a US Openen egyszer, az Australian Openen kétszer diadalmaskodtak – Wimbledonban tavaly Babos Tímeát és Kristina Mladenovicot verték meg a döntőben.

Az utóbbi három évet a páros világranglista élén zárták, és jelenleg is ők vezetik a rangsort. Nem az eredmények elmaradása miatt döntöttek tehát a válás mellett, amelyet így közöltek a teniszvilággal:

Sziasztok!

Csodás utat jártunk be az utóbbi években, amely során fantasztikus eredményeket érhettünk el. Ebben a közleményben tájékoztatunk benneteket a kettősünk felbomlásáról.

Rengeteg energiát fektettünk be – mentális és fizikai értelemben is –, hogy megvalósíthassuk a céljainkat, ezért most úgy érezzük, itt az idő, hogy pihenjünk egy kicsit és kifújjuk magunkat.
Mindketten új fejezetet akarunk nyitni egyéni pályafutásunkban, új célokat tűzünk ki magunk elé.

A világranglista éllovasaiként, hálásan az együtt eltöltött időért szeretnénk köszönetet mondani a szurkolóinknak a folyamatosan támogatásukért.

Megtiszteltetés és kiváltság volt a hazánkat képviselni.

A 27 éves Errani 12., a 32 esztendős Vinci 40. az egyéni világranglistán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik