Tenisz: Federer legyőzője megnyerte a dohai versenyt

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.03.13. 19:16
null
Ilyen Nikoloz Baszilasvili arca, amikor boldog (Fotó: Getty Images)
Nikoloz Baszilasvili nyerte meg a dohai kemény pályás férfi tenisztornát. A grúz játékos egy szoros és egy sima szettben, másfél óra alatt győzte le az ötödikként rangsorolt spanyol Roberto Bautistát – számolt be róla az MTI.

 

A negyeddöntőben a visszatérő svájci világsztárt, Roger Federert búcsúztató Baszilasvilinek ez volt a hatodik döntője ATP-tornán, és negyedik sikerét ünnepelhette. Bautista 18. fináléjából kilencedszer szenvedett vereséget, legutóbb 2019 januárjában éppen Dohában nyert.

ATP 250-ES TORNA, DOHA (890 920 dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ

Baszilasvili (grúz)–Bautista (spanyol, 5.) 7:6 (7–5), 6:2

Danyiil Medvegyev és a Pierre-Hugues Herbert jutott a fináléba a marseille-i kemény pályás férfi tenisztornán.

Az első helyen kiemelt orosz játékos másfél szett játékkal lépett tovább, miután a szombati elődöntőt ellenfele, az ausztrál Matthew Ebden 55 perc játék után sérülés miatt feladta.

Medvegyev már biztosan második lesz hétfőtől az ATP világranglistáján, ezzel 2005 júliusa óta ő az első, aki a Novak Djokovics, Roger Federer, Rafael Nadal és Andy Murray alkotta négyesen kívül az első kettő közé férkőzik a rangsorban. A találkozó utáni nyilatkozatban méltatta a világranglistán 287. Ebdent, aki a sérüléséig „majdhogynem jobban játszott” nála.

A másik ágon francia házi csatára került sor a döntőért, ebben Herbert két játszmában kerekedett a negyedik helyen kiemelt Ugo Humbert fölé.

ATP 250-ES TORNA, MARSEILLE (409 765 euró, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ

Medvegyev (orosz, 1.)–Ebden (ausztrál) 6:4, 3:0-nál Ebden feladta
Herbert (francia)–Humbert (francia, 4.) 6:3, 6:2

Garbine Muguruza sikerével zárult a dubai kemény pályás női tenisztorna. A szombati döntőben a kilencedikként rangsorolt spanyol játékos 2 óra 9 perc után győzte le a cseh Barbora Krejcikovát.

A kétszeres Grand Slam-bajnok Muguruza pályafutása 15. döntőjéből nyolcadszor diadalmaskodott.

WTA-TORNA, DUBAI (kemény pálya, 1 835 490 dollár összdíjazás)
DÖNTŐ
Muguruza (spanyol, 9.)–Krejciková (cseh) 7:6 (8–6), 6:3

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik