Tenisz: Federer is döntős, Ivanovics megverte Sarapovát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.17. 07:25
null
Roger Federer döntőbe jutott Cincinnatiben (Fotó: Action Images, archív)
A Cincinnatiben zajló tenisztornán a szerb Ana Ivanovics és a svájci Roger Federer szombati (magyar idő szerint vasárnap hajnali) sikerével a hölgyeknél és a férfiaknál is kialakult a döntő párosítása. A nőknél párosban Babos Tímea már korábban fináléba jutott a francia Kristina Mladenovic oldalán – a játéknap összefoglalója.

 

NŐI EGYES

Az első helyen kiemelt Serena Williams három játszmában legyőzte a dán Caroline Wozniackit, ezzel bejutott a döntőbe a cincinnati tenisztorna női versenyében.

A világelső amerikai játékos az első szettet elveszítette, ám a folytatásban magára talált, s fordított, így kilencedik egymás elleni meccsükön nyolcadszor győzött Wozniacki ellen.

Williams korábban még sosem tudott nyerni Cincinnatiben. A vasárnapi döntőben a szerb Ana Ivanovics lesz az ellenfele, aki a később kezdődő mérkőzésen nagy csatában, három játszmában verte meg az orosz Marija Sarapovát.

WTA-TORNA, CINCINNATI (2 567 000 dollár, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ

Ivanovics (szerb, 9.)–Sarapova (orosz, 5.) 6:2, 5:7, 7:5

KORÁBBAN
S. Williams (amerikai, 1.)–Wozniacki (dán, 12.) 2:6, 6:2, 6:4

FÉRFI EGYES

A férfiak versenyében a hatodik helyen kiemelt spanyol David Ferrer két szettben megverte a francia Julien Benneteau-t, így pályafutása során hetedszer játszhat ATP 1000-es tornán döntőt – az eddigi hatból ötöt elveszített. Ellenfele a 2. helyen kiemelt korábbi világelső, Roger Federer lesz, aki Ferrerhez hasonlóan könnyedén, két szettben győzött az elődöntőben a kanadai Milos Raonic ellen.

ATP 1000-ES TORNA, CINCINNATI (3 079 555 dollár, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ
Federer (svájci, 2.)–Raonic (kanadai, 5.) 6:2, 6:3
KORÁBBAN

Ferrer (spanyol, 6.)–Benneteau (francia) 6:3, 6:2

NŐI PÁROS

A francia Kristina Mladenovic oldalán Babos Tímea bejutott a Cincinnatiben zajló torna páros versenyének döntőjébe. A magyar hölgy és partnere döntő szett tie-breakben kerekedett felül a Date Krumm Kimiko, Andrea Hlavácková kettősön.

Az első játszmában Babosék négyszer is elvették a japán, cseh duó adogatójátékát, így belefért, hogy háromszor ők sem tudták hozni a szervájukat. A második szettben a magyar, francia páros szervajátéka nem javult – ugyanúgy háromszor brékeltek Hlaváckováék –, az ellenfélé ellenben igen, ennek következtében az esélytelenebbnek vélt kettős egyenlített.

A szuper tie-breakben 7–7-ig fej fej mellett haladtak a felek, utána azonban Babosék sorozatban három pontot megnyertek, ezzel bejutottak a döntőbe.

A fináléban az Alla Kudrjavceva, Anastasia Rodionova vagy a Raquel Kops-Jones, Abigail Spears párossal találkoznak a hatodik helyen kiemelt Babosék.

WTA-TORNA, CINCINNATI (2 567 000 dollár, kemény pálya)
PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Babos, Mladenovic (magyar, francia, 6.)–Date Krumm, Hlavácková (japán, cseh) 6:4, 1:6, 10–7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik