Tenisz: ennyiszer ellenőrizték tavaly Federert és Nadalt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.07. 16:39
Az idén februárban visszavonult orosz Marija Sarapova tavaly 12-szer esett át doppingellenőrzésen a teniszezők közül. A legtöbbször a nőknél a szlovák Viktória Kuzmovát, a férfiak közül a dél-koreai Csung Hjont ellenőrizték 2019-ben.

Az adattal a TASZSZ orosz hírügynökség szolgált csütörtökön a sportág nemzetközi szövetségének (ITF) kimutatásaira hivatkozva. Sarapova a tucatnyi kontrollal együtt is a „vert mezőnyben” végzett, mivel még honfitársnői közül is többen megelőzik a mintát legtöbbször adók lajstromában.

A 2019-ben leggyakrabban tesztelt orosz női teniszező címét Jekatyerina Alekszandrova viselheti, akit 27 alkalommal vetettek alá ellenőrzésnek, Anna Blinkova 26-tal, Darja Kaszatkina pedig 25-tel követi. Az abszolút első hely tulajdonosa a szlovák Viktória Kuzmová lett, ő tavaly nem kevesebbszer mint 34 alkalommal adott mintát.

A férfiaknál az oroszok közül Andrej Rubljov találkozott a legtöbbet doppingellenőrökkel, őt 25 alkalommal tesztelték, honfitársai közül Danyiil Medvegyev is keresettnek bizonyult 18, Karen Hacsanov pedig 15 mintával.

A nemzetközi mezőny éllovasainál is sűrűn jártak a tenisz tisztaságára ügyelők: a svájci Roger Federert és a spanyol Rafael Nadalt egyformán 29 alkalommal ellenőrizték a múlt évben, 34 mintaadással azonban a dél-koreai Csung Hjon a listavezető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik