Videó: elvesztette a fejét az amerikai a szemen talált bíróval szemben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.16. 19:29
null
Donaldson (balra) és Gabas közjátéka (Fotó: twitter.com)
Teniszpályán kifejezetten ritkán látható jelenetsort hozott a monte-carlói salakpályás férfi torna első fordulójában rendezett Albert Ramos-Vinolas–Jared Donaldson találkozó. A spanyol 6:3, 3:2-es vezetésénél Ramos-Vinolas szerváját a székbíró jónak ítélte, míg Donaldson szerint kint volt.

A 21 éves amerikai lehívta a székéből Arnaut Gabast, hogy ugyan nézze már meg a nyomokat a pályán, ám a bíró a játékos szerint rossz nyomra mutatott. Ebből aztán pillanatok alatt az „arcodba mászok, és leüvöltöm a hajad” jellegű üvöltözés kerekedett a világranglistán 51. helyet elfoglaló amerikai részéről.

Donaldsonnak az eset kapcsán amúgy a későbbi videós visszajátszások alapján igaza volt – lásd a második videót alább –, csak hát ezen az ATP 1000-es tornán nem használják az ilyen vitás esetek eldöntésére szolgáló „Sólyomszem” rendszert.

A meccset – a vitatott ponttal együtt – elbukta Donaldson, 6:3, 6:3-ra kikapott, ellenfelétől elnézést kért a közjátékért, de Gabas székbíróval a találkozó után nem fogott kezet.

Az eset miatt elképzelhető, hogy az amerikai játékosra pénzbüntetés, esetleg eltiltás vár.

Amúgy, ha esetleg ismerős Arnaut Gabas neve, az nem a véletlen, hanem Denis Shapovalov műve. A fiatal kanadai volt az ugyanis, aki tavaly februárban egy Davis-kupa-meccsen egy elrontott pont után dühében beleütött a labdába, amivel pont telibe találta a mérkőzés játékvezetőjét, Arnaut Gabast, pontosabban a bal szemét.

A 36 éves Gabas szemgödörcsonttörést szenvedett, ami miatt meg is kellett műteni, és másfél hónapos kihagyásra kényszerült.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik