Tenisz: elszakadt Zverev szalagja, hosszú kihagyás vár rá

L. M., MTIL. M., MTI
Vágólapra másolva!
2022.06.04. 23:35
null
Zverev hétfőn tudja meg, pontosan milyen hosszú kihagyás vár rá (Fotó: AFP)
Szalagszakadást szenvedett Alexander Zverev, akinek pénteken a francia nyílt teniszbajnokság férfi elődöntőjében fordult ki a bokája.

Az olimpiai bajnok és világbajnok német játékos már a meccs után úgy vélekedett, hogy súlyos sérülésről van szó. Szombaton aztán bejelentette, hogy félelmei beigazolódtak: „Az első orvosi vizsgálatok után úgy tűnik, hogy több oldalszalag is elszakadt a jobb lábfejemben. Hétfőn odahaza következik az alaposabb vizsgálat, akkor kapok pontos diagnózist, illetve tudom meg, hogy milyen hosszú rehabilitáció vár rám" – közölte a 25 éves Alexander Zverev.

A világranglista 3. helyezettje a párizsi elődöntőben óriási csatát vívott a Roland Garroson 13-szor győztes Rafael Nadallal, amikor a második játszmában 6:6-nál feladni kényszerült a meccset. A jobb bokája egy csúszásnál csúnyán aláfordult, majd Zverev fájdalmasan kiabálva terült el a földön. Az öltözőbe kerekesszékben vitték be, néhány perccel később aztán mankókkal sántikált vissza, és gratulált a spanyol klasszisnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik