Tenisz: eldőlt, a világelső mégsem jön Budapestre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2017.04.21. 16:44
Nem jön a budapesti ATP-tornára Andy Murray, a világelső brit teniszező – közölte a magyar szövetség Facebook-oldalán.

Mint arról beszámoltunk, a monte-carlói salakpályás tornán elszenvedett veresége után Murray arról beszélt, hogy eljátszott a budapesti torna gondolatával. Pénteken azonban eldőlt: a barcelonai viadalt választotta, ahol pályára lép többek között Rafael Nadal is. Mint arról beszámoltunk, a monte-carlói salakpályás tornán elszenvedett veresége után Murray arról beszélt, hogy eljátszott a budapesti torna gondolatával. Pénteken azonban eldőlt: a barcelonai viadalt választotta, ahol pályára lép többek között Rafael Nadal is.

„Pontot tehetünk az utóbbi napok találgatásaira, fény derült arra, hogy jön-e a világelső Andy Murray Magyarországra a Gazprom Hungarian Openre. A brit világelső Monte-Carlo után a barcelonai viadalt választotta, elsősorban a magyarországi bizonytalan időjárás miatt – írja a magyar szövetség Facebook-oldalán. – Természetesen így is tudunk további nagy névvel kedveskedni a hazai teniszrajongóknak, hiszen Fabio Fognini elfogadta a szabadkártyát és hamarosan a magyar fővárosba érkezik. A világranglista 29. helyén álló olasz játékosnak négy ATP-tornagyőzelme van, melyből hármat salakon szerzett, így eséllyel pályázhat a végső győzelemre is. Fognini kilenc alkalommal vert Top 10-es játékost, háromszor Rafael Nadal ellen is győzedelmeskedni tudott.”

A Gazprom Hungarian Open április 22-től 30-ig tart, a legmagasabban rangsorolt résztvevő a francia Lucas Pouille (17.) lesz. Három magyar játékos is ütőt ragad: Fucsovics Márton, Balázs Attila és Piros Zsombor is indul a budapesti ATP-versenyen – előbbi szabadkártyával főtáblás, utóbbi kettő a selejtezőből küzdheti fel magát oda.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek