Tenisz: doppingügybe keveredett az egykori Garros-döntős

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.07. 14:25
null
Elképzelhető, hogy Errani megússza két hónapos eltiltással (Fotó: AFP)
Nehéz időszak elé néz Sara Errani, az olaszok korábbi Roland Garros-döntős, párosban ötszörös Grand Slam-győztes teniszezője, aki még februárban produkált pozitív mintát az egyik doppingellenőrzésen.

 

A női tenisz-világranglista 98. helyén álló 30 éves játékosnál azonban olyan szert találtak, amely elképzelhető, hogy véletlenül került a szervezetébe.

A teniszező vizeletében anastrozole nevű stimuláns és metabolikus hormon nyomaira bukkantak, amely terápia hiányában doppingszernek minősül – egyébként a gyógyászatban a menopauza utáni emlőrák kezelésére használják.

Az olasz szövetség egy ügyvédekből és orvosokból álló teamet szedett össze, hogy megvédjék a sportág hazai csillagát, de a La Gazzetta dello Sport szerint elképzelhető, hogy valamelyik étrend-kiegészítő szennyeződése okozhatta a galibát, ezért várhatóan megússza két hónapos eltiltással.

Errani az idén 17 tornán indult, de számottevő eredményt nem ért el. A legjobban Rabatban szerepelt, ahol elődöntős volt, míg Bolban és Bogotában a legjobb nyolc közé jutott.

Pályafutása legnagyobb sikerét 2012-ben érte el, amikor döntőt játszhatott a Roland Garroson, de 6:3, 6:2-re kikapott Marija Sarapovától. Párosban viszont 2012 és 2014 között remekelt, Roberta Vinci oldalán kétszer nyert Australian Opent, egy-egy alkalommal Párizsban, Wimbledonban és a US Openen is győzött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik