Tenisz: Cicipasz után Thiem is részt vesz a Leszámolásban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.12. 09:12
null
Dominic Thiem is részt vesz Patrick Mouratoglou versenysorozatában (Fotó: AFP)
Negyedik top 10-es férfi teniszezőként az osztrák Dominic Thiem is csatlakozott ahhoz az új sorozathoz, amelyet Patrick Mouratoglou, az egyéniben 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williams edzője indít útjára.

 

Az 50 éves szakember nizzai akadémiáján a mezőny tagjai öt hétvégén át vívnak meccseket egymással zárt kapuk mögött. Korábban a világranglistán hatodik görög Sztefanosz Cicipasz, a nyolcadik olasz Matteo Berrettini és a tizedik belga David Goffin részvételét jelentették be. Thiem a harmadik helyen áll a rangsorban. Az osztrák teniszező a nyitó hétvégén még nem lép pályára, mivel Novak Djokovics meghívására egy jótékonysági mérkőzésen játszik, ezért csak június 30-án mutatkozik be a hangzatos nevű tornán: Végső Tenisz Leszámolás (Ultimate Tennis Showdown).

A modernizációs törekvések jegyében a résztvevőket nem büntetik meg dühkitörés esetén, és az online közvetített mérkőzések szüneteiben a nézők az interneten kérdéseket tehetnek fel a pihenő játékosoknak.

Ez nem bemutató torna lesz, a játékosok pontokat és pénzdíjat kapnak, az év végén pedig bajnokot hirdetünk, úgyhogy motivációban nem lesz hiány” – mondta az esemény bejelentésekor Mouratoglou.

A koronavírus-járvány miatt a teniszezőknél július vége előtt nem rendeznek profi tornát a férfiaknál és a nőknél sem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik