Tenisz: Cicipasz megállította a fiatal olaszt, Zverevvel döntőzhet

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.03.20. 07:53
null
Sztefanosz Cicipasz először döntős az acapulcói versenyen (Fotó: AFP)
Sztefanosz Cicipasz hetvenkilenc perces mérkőzésen 6:1, 6:3-ra legyőzte a 19 éves olasz Lorenzo Musettit az acapulcói kemény pályás ATP 500-as tenisztorna elődöntőjében, ezzel bejutott a fináléba, amelyben a német Alexander Zverev vár rá.

 

Musetti így is emlékezetes hetet zárt, hiszen életében először nyert meccset top 10-es ellenféllel szemben, sőt kemény pályás ATP-tornán is – Diego Schwartzman legyőzése után Frances Tiafoe-t és Grigor Dimitrovot verte még meg –, hétfőtől pedig már top 100-as játékosként jegyzik a világranglistán.

Zverev és Dominik Koepfer meccse közben, a második játszma elején rövid ideig mozgott a föld Mexikóban, és a földrengés a stadionban is érezhető volt.

„Nem tudtam, mi történt és Dominik sem. Azt hiszem, a lámpák elkezdtek kilengeni, a lelátón ülők talán jobban érzékelték, mint mi. Mi éppen futottunk a pályán, hogy megszerezzük a következő pontot” – idézte fel az eseményeket a 23 éves Zverev.

A földrengést a televíziós közvetítésből is érzékelni lehetett, a labdamenet közben ugyanis elkezdtek mozogni a kamerák, így a kép is. Később kiderült, hogy az 5.7-es erősségű földrengés központja az Acapulcótól mintegy 100 kilométerre keletre fekvő Marquelia északi részén volt.


Cicipasz és Zverev tavaly január óta először csap majd össze egymással az acapulcói döntőben, eddigi hat mérkőzésükből ötöt a görög nyert meg.

ATP 500-AS TORNA, ACAPULCO (1 204 960 dollár, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ

A. Zverev (német, 2.)–Koepfer (német) 6:4, 7:6 (7–5)
Cicipasz (görög, 1.)–Musetti (olasz) 6:1, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik