Tenisz: Bondár Anna továbbjutott a gdyniai tornán

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2021.07.19. 15:42
null
Bondár Anna versenyben maradt Észak-Lengyelországban (Fotó: Dömötör Csaba)
Bondár Anna nyolcaddöntőbe jutott a lengyelországi Gdyniában zajló női tenisztornán.

 

A selejtezőből két győzelemmel főtáblára került magyar játékos (a világranglista 231. helyezettje) hétfőn, az első fordulóban két szettben múlta felül az orosz Valerija Oljanovszkaját (682.).

A WTA honlapjának eredményközlője alapján az első felvonás végjátékáig mindkét fél hozta az adogatójátékát, majd 6:5-ös vezetésénél Bondár a szett első brékjével játszmaelőnyre tett szert. A folytatásban aztán már sorra jöttek a brékek, de miután ebből a magyar került ki jobban – két szervagémet bukott el, miközben orosz ellenfele hármat –, 1 óra 47 perc elteltével győztesen hagyta el a küzdőteret.

„Kellemetlen ellenfelem volt, de örülök, hogy fejben végig fegyelmezett tudtam maradni. Éreztem, hogy az alapjátékom jobb, és ez önbizalmat adott a mérkőzés megnyeréséhez” – idézi sajtócsapata a hajdúszoboszlói Bondárt, aki a nyolcaddöntőben Anna Karolína Schmiedlovával (123.) találkozik. A szlovák játékos az első körben az ötödikként kiemelt orosz Anna Blinkovát (83.) múlta felül két játszmában 6:3, 6:3-ra.

WTA-TORNA, GDYNIA (235 285 euró, salak)
1. FORDULÓ

Bondár Anna–Valerija Oljanovszkaja (orosz) 7:5, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik