Tenisz: Bondár Anna kiesett Kolozsváron

Vágólapra másolva!
2022.10.14. 16:45
null
Bondár Anna nem jutott be a legjobb négy közé (Fotó: Földi Imre, archív)
Bondár Anna pénteken a legjobb nyolc között három játszmában kikapott, így kiesett a kolozsvári kemény pályás női tenisztornán.

 

A WTA-rangsorban 62., a tornán nyolcadik kiemelt Bondár Anna két győzelemmel vívta ki a negyeddöntős szereplés jogát, s az elődöntőért az orosz Anasztaszija Potapovával (48.) csapott össze. A mérkőzés első szettjében kiélezett csata folyt a pályán, 4:4-ig fej fej mellett haladtak a felek, majd három brék következett, és mivel ebből kettőt az orosz játékos ért el, csaknem egy óra után vezetéshez jutott.

A második játszma elején Bondár bajba került, 1:1-nél elveszítette adogatását, ám azonnal javított, majd a szett „hajrájában” sikerült másodszor is elnyernie ellenfele szerváját, így 5:3-nál az egyenlítésért adogatott és ki is használta előnyét. A szett utolsó játékában ugyanakkor alaposan meg kellett szenvednie a magyar teniszezőnek, aki négy bréklabdát hárított és negyedik játszmalabdáját tudta csak értékesíteni.

A mindent eldöntő játszma aztán a korábbiaknál lényegesen simábban alakult, az orosz játékosnak sikerült érvényesítenie az akaratát, s két és fél óra alatt megnyerte az összecsapást.

WTA 250-ES TORNA, KOLOZSVÁR (251 750 dollár összdíjazás, kemény pálya)
EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

Anasztaszija Potapova (orosz, 4.)–Bondár Anna (8.) 7:5, 3:6, 6:1

KORÁBBAN
NYOLCADDÖNTŐ

Bondár Anna (8.)–Harriet Dart (brit) 7:6 (7–3), 6:4
1. FORDULÓ (a legjobb 16 közé jutásért)
Bondár Anna (8.)–Elina Avaneszjan (orosz) 6:4, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik