Tenisz: Babosék bő egy óra alatt búcsúztak párosban Miamiban

Vágólapra másolva!
2021.03.29. 18:19
null
Babos (balra) és Kugyermetova 66 perc alatt esett ki (Fotó: Getty Images)
A Miamiban zajló WTA 1000-es tenisztorna női párosának nyolcaddöntőjében egy nagyon sima és egy valamivel szorosabb szettben 66 perc játék alatt búcsúzott a viadal 4. kiemeltje, a Babos Tímea, Veronyika Kugyermetova páros, miután 6:1, 7:5-re kikapott a Caroline Garcia, Nadia Podoroska francia, argentin kettőstől.

A magyar, orosz páros számára nem kezdődött valami fényesen a mérkőzés, alig negyedóra alatt került 5:0-s hátrányba – miközben akadt olyan sorozat, amelyben egymást követő 9 labdamenetben maradt pont nélkül a magyar lány és orosz társa –, így az Ashleigh Barty, Jennifer Brady páros helyére beugró Caroline Garcia, Nadia Podoroska páros mindössze 21 perc alatt zsebre vágta az első játszmát.

A másodikban pedig úgy tűnt, hamar véget is ér a mérkőzés Babosék számára, mert ismét gyorsan sikerült semmire bukniuk az első adogatójátékot, ám ezt a hátrányt még ledolgozták. Viszont amikor 5:5-nél Garciáék ismét brékeltek, már nem tudták megakadályozni a francia, argentin duót a meccs kiszerválásában.

Ezzel eldőlt, hogy Babos Tímea nem lesz világelső a női párosok között a jövő héttől – erre akkor lett volna esélye, ha Kugyermetovával az oldalán megnyeri a tornát.

WTA-TORNA, MIAMI (3 260 190 dollár, kemény pálya)
PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ
Caroline Garcia, Nadia Podoroska (francia, argentin)–Babos Tímea, Veronyika Kugyermetova (magyar, orosz, 4.) 6:1, 7:5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik