Tenisz: Babos döntős – a volt wimbledoni elődöntőst verte meg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.21. 08:07
null
Babos Tímea az utolsó idei mérkőzésén tornagyőzelemért játszhat (Fotó: AFP, archív)
Babos Tímea bejutott a a 125 ezer dollár (36,6 millió forint) összdíjazású tajvani kemény pályás challenger tenisztorna döntőjébe, miután két szettben, 6:3, 7:6-ra legyőzte a 2013-ban wimbledoni elődöntőt játszó belga Kirsten Flipkenst.


A világranglista 84. helyén álló Babos nagyon koncentráltan kezdett a listán 92. belga Flipkens ellen. Az első szettben például a 11 sikeres első szervájából mindből pontot csinált, ellenfelének egy bréklabdát sem engedélyezett, ő viszont a két lehetőségéből egyet értékesített. Ennek köszönhetően 6:3-mal megnyerte az első játszmát.

A második szettben mindkét teniszező egy-egy bréklabdáig jutott, de egyiküknek sem sikerült elvenni a másik adogatójátékát. Így végül a rövidítés döntött Babos javára.

A magyar játékos az első helyen kiemelt japán Doi Miszakival találkozik majd a fináléban.

„Elég magas színvonalú játék volt. Egy brék volt az egész meccs során, ez magáért beszél. Szerintem most játszottam a legjobban az egész hét során. Nagyon örülök, persze!!! Tudtam, hogy Flipkens nagyon jó játékos, rengeteg jó eredménye volt gyors felületű pályán. Nehéz meccsre számítottam. Érdekesség, hogy egész héten együtt ütöttünk be. Ma reggel is így volt. Mondhatnám, hogy kiismertem a játékát, de ez így nem igaz :)) Vicces és érdekesség! Összességében nagyon jól szerváltam ma is, az alapvonalról is tudtam érvényesülni. A saját játékomat tudtam hangsúlyosabbá tenni, nem hagytam, hogy ő használja a sok nyesését, hogy a hálóra jöjjön. Úgy érzem, hogy ő is jól játszott és én is jól játszottam. Boldog vagyok, főleg a második szettel! Ott végig lehettek volna sanszaim, igaz bréklabdáig csak egyszer jutottam el. Ott nagyon jól játszott, de higgadt tudtam maradni. Aztán egy nagyon jó, összeszedett rövidítéssel meg tudtam nyerni a meccset. Doival játszok holnap, biztos, hogy nagyon nehéz meccs lesz. Az év utolsó mérkőzése, most is mindent megteszek a győzelemért! Remélem, hogy ez a jó sorozat és a jó játék kitart holnap is:)) Az biztos, hogy mindent megteszek, hogy ez sikerüljön. Aztán meglátjuk, mire lesz elég! Köszi szépen Mindenkinek a Drukkolást!!! Még egy meccs van hátra, szurkoljatok tovább!!!” – olvasható Babos nyilatkozata a honlapján, a babostimea.hu-n.

WTA CHALLENGERTORNA, TAJPEJ
ELŐDÖNTŐ

Babos (magyar, 4.)–Flipkens (belga, 5.) 6:3, 7:6
Doi (japán, 1.)–Rogyina (orosz, 3.) 7:6, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik