Tenisz: Babos Bogdant legyőzve döntős Brazíliában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.04. 19:00
Babos Tímea két szettben legyőzte a román Ana Bogdant a brazíliai női tenisztorna elődöntőjében. Ellenfele a pénteki fináléban Bogdan honfitársa, a második kiemelt Irina Begu lesz.

A magyar játékos az esőszünettel tarkított első szettben 2:2 után 5:2-re elhúzott, de ellenfele 6:5-re fordított, sőt, 40:0-nél három szettlabdája is volt, hiába. Babos így is visszabrékelt, kiharcolva a rövidítést, ahol viszont alaposan beragadt, ellenfele 5–0-ra elhúzott. A magyar játékos ekkora sem adta fel, újabb négy játszmalabdát hárítva pedig 10–8-ra megnyerte a rövidítést (7:6).

A második szett finoman szólva sem az adogatókról szólt: Babos egy szervajátékot tudott megnyerni, ez viszont el is döntötte a meccset (6:3). (7:6).

A második szett finoman szólva sem az adogatókról szólt: Babos egy szervajátékot tudott megnyerni, ez viszont el is döntötte a meccset (6:3).

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, rögtön esőszünettel kezdődött 2:1-nél. Utána nagyon jól játszottam 5:2-ig, de elizgultam a folytatást – nyilatkozta honlapján a magyar játékos. – Túlságosan akartam és ez görcsössé tett. Végül nagyon nagy küzdéssel, 5:6, 0-40-ről, majd rövidítés 0-5-rõl megnyertem a szettet.”

Babos bevallotta, hogy a második játszmában kicsit elfáradt. Ezzel együtt nyerni akart és örül az idei első döntőjének egyesben.

A magyar játékos a pénteki döntőben a második kiemelt Irina-Camelia Beguval játszik, aki jelenleg a 31. helyen áll a világranglistán. A román játékos csütörtökön két játszmában győzte le a Puerto Ricó-i Monica Puigot.

Párosban viszont Jani Rékával az oldalán két szettben kikapott a döntőben. A harmadikként rangsorolt, olimpiai résztvevő magyar duó az első helyen kiemelt Ljudmila Kicsenok, Nadja Kicsenok ukrán ikerpárral szemben maradt alul az 58 perces fináléban.

Jani első WTA-tornadöntőjében szerepelt, míg Babos idén harmadszor jutott döntőbe párosban – Miami és Wimbledon után –, WTA-versenyen eddig 11 alkalommal diadalmaskodott.

WTA-TORNA, FLORIANÓPOLIS (226 750 dollár, kemény pálya)
EGYES, ELŐDÖNTŐ

Babos (magyar, 6.)–Bogdan (román) 7:6, 6:3
Begu (román, 2.)–Puig (Puerto Ricó-i) 6:3, 6:3

PÁROS, DÖNTŐ
L. Kicsenok, N. Kicsenok (ukrán, 1.)–Babos, Jani (3.) 6:3, 6:1

ATP 250-ES TORNA, ATLANTA (693 425 dollár, kemény pálya)
2. FORDULÓ
Zeballos (argentin)–Kamke (német) 6:1, 6:4
Nisioka (japán)–Dolgopolov (ukrán, 4.) 6:3, 2:6, 6:1
Verdasco (spanyol, 5.)–Benneteau (francia) 6:1, 6:3
Kyrgios (ausztrál, 2.)–Donaldson (amerikai) 7:6, 6:3
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (ÁGRAJZ SZERINT)
Isner (amerikai, 1.)–Fritz (amerikai, 8.)
Opelka (amerikai)–Young (amerikai, 7.)
Zeballos (argentin)–Nisioka (japán)
Verdasco (spanyol, 5.)–Kyrgios (ausztrál, 2.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik