Tenisz: argentin házidöntőt rendeznek Svédországban

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2022.07.16. 16:50
null
Francisco Cerúndolo (Fotó: AFP, archív)
Két argentin, Sebastian Báez és Francisco Cerúndolo játssza a döntőt a svédországi Bastadban zajló salakpályás férfi tenisztornán. A lausanne-i női torna fináléjában a szerb Olga Danilovics és a horvát Petra Martic találkozik.

 

Báez a szombati elődöntőben meglepően simán győzte le a második helyen kiemelt orosz Andrej Rubljovot, aki négyszer bukta el az adogatójátékát. Az összecsapás 1 óra 16 percig tartott. Báez karrierje során már két ATP-tornán volt döntős, mindkétszer idén és salakon: Estorilban nyert, Santiagóban kikapott.

Cerúndolo magabiztosan, négy brékkel kerekedett az ötödikként rangsorolt spanyol Pablo Carreno fölé. A mérkőzés 1 óra 17 percig tartott.

Cerúndolo a második ATP-döntőjére készülhet, az elsőt, tavaly Buenos Airesben, salakon elveszítette.

A két döntős ATP-tornán még nem mérkőzött meg egymással.

ATP 250-ES TORNA, BASTAD (597 900 euró, salak)
EGYES, ELŐDÖNTŐ

F. Cerúndolo (argentin)–Carreno (spanyol, 5.) 6:3, 6:2
Báez (argentin, 8.)–Rubljov (orosz, 2.) 6:2, 6:4

 

Lausanne-ban a szombati elődöntőben Danilovics az orosz Anasztaszija Potapovát győzte le két szettben, Martic pedig a hatodik helyen kiemelt francia Caroline Garciát búcsúztatta három játszmában.

A világranglista 124. helyén álló Danilovics pályafutása során másodszor jutott döntőbe a WTA-sorozatban, az első alkalommal éppen Potapovát győzte le, négy évvel ezelőtt. Martic az ötödik fináléjára készülhet, eddigi mérlege egy győzelem és három vereség.

WTA 250-ES TORNA, LAUSANNE (251 750 dollár, salak)
EGYES, ELŐDÖNTŐ

Martic (horvát)–Garcia (francia, 6.) 6:4, 1:6, 6:3
Danilovics (szerb)–Potapova (orosz) 6:3, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik