Tenisz: a páros mérkőzésen is kikapott a magyar Billie Jean King-kupa-válogatott

MIHÁLYI PETRA (Nagyvárad)MIHÁLYI PETRA (Nagyvárad)
Vágólapra másolva!
2022.11.12. 16:43
A páros mérkőzésre magyar oldalon maradt az eredeti felállás, és Udvardy Panna lépett pályára a remek szezont maga mögött tudó Jani Rékával az oldalán, ám Románia ellen ezúttal semmi sem működött tartósan, így az utolsó, tét nélküli meccsét is elvesztette a magyar Billie Jean King-kupa-válogatott Nagyváradon a Monica Nicluescu, Jaqueline Cristian kettős ellen.
Jani Réka és Udvardy Panna vereséggel búcsúzott (Fotó: Kovács Péter) – a galériához kattintson a képre!
Jani Réka és Udvardy Panna vereséggel búcsúzott (Fotó: Kovács Péter) – a galériához kattintson a képre!

 

Nem lett meg a szépségtapasz a magyar lányoknak a Billie Jean King-kupa Románia elleni rájátszásában – a párosmérkőzésnek tétje már nem volt, így a hazai közönség előtt játszó Jaqueline Cristian, Monica Niculescu kettős teher nélkül, felszabadultan játszhatott, de az tény, hogy a három győztes mérkőzéssel eldöntött párharc után sem becsülték le a mieinket, az ellenfél minden labdáért futott, épp úgy, mint a Jani Réka, Udvardy Panna duó – csak míg a románok azért küzdöttek, hogy hazai közönség előtt mind a négy meccsen övék legyen a diadal, addig lányaink úgy szerettek volna távozni Nagyváradról, hogy legalább az utolsó csatát megnyerik.

Bár az első játszmában 5:4-nél már a szettért adogatott az ellenfél, visszajöttek a játszmába Janiék, és végül 7:5-re ők is jöttek ki jobban a csatából. A szünet után Cristianék azonnal elvették a mieink adogatását, és tartották is az előnyt, így egyenlítettek, jöhetett a szuperrövidítés, amiről a párosjátékosok azt vallják: itt bármi megtörténhet, gyakorlatilag új meccs kezdődik. Mindkét oldalon érezni lehetett a feszültséget, de a hazai kettős hamar éreztette fölényét – ehhez jól jött, hogy Monica Niculescu olyannyira specialistának számít ebben a szakágban, hogy míg a páros világranglistán top ötvenes, addig egyéniben nem is indul. Minden megnyert pontot diadalüvöltéssel kísért, amit a közönség tapsviharral jutalmazott, szinte gálázott a hazai pályán szerepelő kettős. Udvardy és Jani mindent megtett, hogy megfordítsák az állást, minden adogatás előtt egyeztettek, s Babos Csaba is biztatta, tanácsokkal látta el őket, de ebben a közegben Romániát legyőzni így sem lehetett. A végén még Jani nyerője után Udvardy is ütött egy laposat, amit nem tudtak Cristianék visszaadni, de így is 6–3-ra vezetett az ellenfél a tíz nyert pontig tartó, döntő szettet helyettesítő szuper tie-breakben, de az ellenfél ezután ismét növelni tudta előnyét, így 10–4-re ment el végleg a szépítési esélye a magyar Billie Jean King-kupa válogatottnak.

A küzdeni akarás megvolt, s időként meg is villant a csapat tagjainak valódi játéktudása, de ez Nagyváradon nem tudott érvényesülni a hazai közönség előtt mindkét nap kitűnően teljesítő Románia ellen.

VÉLEMÉNYEK
Jani Réka világranglista-114. magyar játékos: – Azt reméltem, ha párosban pályára lépünk, az a másik irányba lesz tét nélküli, de nem így alakult – jövőre újra megpróbálunk feljutni. Ezzel együtt remek tapasztalat, hogy színvonalas meccset tudunk játszani, ha az ellenfél erős, az a mi teniszünk szintjéhez is hozzátesz, aminek nagyon örülök. A páros mindig apró dolgokon múlik, az első szett végén nekünk állt a zászló, utána a nüanszok az ő javukra döntöttek.

Udvardy Panna Világranglista-83. magyar játékos: Nagyon izgultam az egyes előtt, mert ma reggel dőlt csak el, hogy Anna helyett én kapok lehetőséget, de úgy mentem a pályára, hogy nyerni szeretnék a csapatért. Bogdan top ötvenes játékos, tudtam, hogy nehéz dolgom lesz, örülök, hogy ennyit ki tudtam hozni a meccsből ellene. Picit azért lehetett volna jobb, a második szettben voltak lehetőségeim, de ez most így sikerült.

 

BILLIE JEAN KING-KUPA, RÁJÁTSZÁS, NAGYVÁRAD
Románia–Magyarország 4:0

Monica Niculescu, Jaqueline Cristian–Jani Réka, Udvardy Panna 5:7, 6:4, 10–4 – döntő rövidítés

KORÁBBAN
Ana Bogdan–Udvardy Panna 6:0, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik