Tenisz: a Fucsovicsot kiejtő Rubljov az elődöntőben búcsúzott

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.04.03. 09:27
null
Hubert Hurkacz jutott másodikként a miami torna döntőjébe (Fotó: AFP – archív)
A lengyel Hubert Hurkacz az orosz Andrej Rubljov legyőzésével döntőbe jutott a Miamiban zajló kemény pályás tenisztorna 4.3 millió dollár (1.3 milliárd forint) összdíjazású férfi versenyében. 

 

A 26. helyen rangsorolt Hubert Hurkacz a pénteki elődöntőben nem sok esélyt adott papíron esélyesebb, negyedik kiemelt riválisának. Az 1 óra 28 perces összecsapáson Andrej Rubljov – aki a 3. fordulóban a 29. helyen kiemelt Fucsovics Mártont búcsúztatta – háromszor vesztette el adogatójátékát, miközben egyszer tudta elvenni Hurkaczét.

A lengyel remek formában játszik Miamiban, ahol korábban már a kanadai Denis Shapovalovot (6.), a szintén kanadai Milos Raonicot (12.) és a görög Sztefanosz Cicipaszt (2.) is legyőzte.

A 24 éves Hurkacz ellenfele a döntőben a Roberto Bautistát búcsúztató 19 éves olasz Jannik Sinner lesz, előbbi a 37., utóbbi a 31. helyen áll a világranglistán. A két játékos még nem mérkőzött meg egymással, viszont mindkettőjüknek két ATP-tornagyőzelme van már, s közülük egyet idén arattak.

ATP 1000-ES TORNA, MIAMI (4 299 205 dollár, kemény pálya)
EGYES, ELŐDÖNTŐ

Hurkacz (lengyel, 26.)–Rubljov (orosz, 4.) 6:3, 6:4

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik