Tenisz: A férfiaknak is két nyert szettig kellene játszaniuk - Navratilova

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.26. 06:48
A 18-szoros egyéni Grand Slam-győztes Martina Navratilova szerint a férfikanál is be kelle vezetni, hogy a nagy tornákon két nyert szettig tartsanak a meccsek, hogy csökkentsék a játékosok terhelésék, amelyek manapság egyre több sérüléshez vezetnek.

„Nagy fizikai teher hárul a játékosokra, így előbb utóbb be kell vezetni a férfiaknál is, hogy két nyert szettig tartsanak a meccsek a nagy tornákon, különben nemsoká hordágyon kell levinni őket a pályáról” – nyilatkozta egy interjúban Navratilova. Navratilova.

„Mindig is beszéltünk a sérülésekről, de idén a topjátékosok révén a téma még inkább középpontba került. Nadalnak majdnem nyolc hónapot kellett kihagynia, Murray hátproblémája miatt lemaradt a Roland Garrosról, míg Djokovicsnak a bokájával akadt gondja. Egy hosszú meccs után sokkal több idő kellene a regenerálódásra, mert az olyan, mintha végigsprintelnél egy maratont, de sokszor előfordul, hogy már a következő nap újra a pályán kell lenni.”

„A hetvenes évekig nem volt tie-break, így előfordult, hogy 24:22 volt egy szett eredménye. Képzeljék el ugyanezt egy mostani ötjátszmás meccs esetében. Egyszer már képesek voltunk megváltoztatni a szabályokat a teniszben, most is meg kellene tenni” – tette hozzá a kilencszeres wimbledoni győztes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik