Tenisz: a felgyógyuló Babos Tímea vereséggel tért vissza

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.05.11. 13:09
null
Babos Tímea (Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Matey István – 2020, archív)
Vereséggel tért vissza koronavírusos megbetegedése után Babos Tímea, a női tenisz-világranglista 108. helyezettje: a magyar játékos a selejtezőből érkező Jessica Pieritől kapott ki három játszmában.

 

A 2 óra 27 percig tartó mérkőzés első játszmájában Babos Tímea háromszor nyerte el az olasz Jessica Pieri adogatását, simán jutott lépéselőnyhöz, viszont a második szett legelején 40:0-ről elveszítette az adogatójátékát, és ez fordulópontnak bizonyult – derül ki a magyar teniszező hivatalos honlapjának beszámolójából.

A WTA-rangsorban 263. Pieri egyre hatékonyabban adogatott, fogadóként is pontosabb lett, és miután 4:4-nél Babos előnyről elveszítette az adogatójátékát, kiszerválta a szettet. A döntő felvonásban Babos brékhátrányból fordított 3:1-re, utána azonban Pieri sorozatban négy gémet nyert meg, majd 5:5 után újabb két gémmel behúzta a meccset.

Babos április 8-án jelentette be, hogy megfertőződött koronavírussal, ezért nem folytathatta szereplését a charlestoni tornán. Felépülése után Budapesten készült edzője, a Davis-kupa-válogatott Nagy Péter irányításával, és Katalóniában versenyzett először – emlékeztet az MTI.

SOLGIRONES OPEN CATALUNYA, LA BISBAL D'EMPORDA (60 000 DOLLÁR, SALAK)
EGYES, 1. FORDULÓ

Pieri (olasz)–Babos (4.) 1:6, 6:4, 7:5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik