Tenisz: a 2016-os világbajnok lehet Babos Tímea egyik kihívója

KLEIN RONKLEIN RON
Vágólapra másolva!
2018.01.11. 00:23
null
Dominika Cibulkovát is láthatjuk februárban a BOK-csarnokban (Fotó: AFP)
Az előzetes nevezések alapján Dominika Cibulková mellett Bacsinszky Tímea és a wimbledoni elődöntős Magdaléna Rybáriková is pályára léphet a legjobb magyar teniszező, Babos Tímea ellen a budapesti WTA-torna főtábláján.

 

 

Lezárult a február 19. és 25. között a BOK-csarnokban rendezendő WTA-torna előzetes nevezési határideje. A lista alapján úgy tűnik, az idén erősebb mezőnyre számíthatunk, mint a tavalyi.

Bár a 2017-es döntős cseh Lucie Safárová egyelőre nem jelezte indulási szándékát, a főtábla így is kifejezetten színvonalas lehet. Leadta nevezését például a 2014-ben Australian Open-döntőig jutó, 2016-ban világbajnoki címet szerző szlovák Dominika Cibulková, a magyar származású, de svájci színekben versenyző Bacsinszky Tímea, illetve a legutóbbi szezon egyik nagy visszatérője, a Wimbledonban elődöntőt játszó szlovák Magdaléna Rybáriková.

A listán természetesen szerepel a címvédő Babos Tímea neve is, de a Magyar Teniszszövetség további főtáblás és selejtezős szabadkártyákat adhat például Stollár Fannynak, Gálfi Dalmának és a több magyar fiatalnak is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik