Televízió: ezért nem látható mindenhol tenisz az Eurosport2-n

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.02.10. 19:08
Az Eurosport októberben bejelentette, hogy 2020-tól négy éven át az összes jelentős férfi tenisztornát közvetíti Magyarországon. Csakhogy mégsem láthatja mindenki a teniszmérkőzéseket az Eurosporton.

Hétfőn Fucsovics Márton Roberto Bautista Agut ellen játszott a rotterdami ATP 500-as torna főtábláján. Ahogy a napi programunkból is kiderül, az Eurosport2 élőben közvetíti a hollandiai eseményeket.Roberto Bautista Agut ellen játszott a rotterdami ATP 500-as torna főtábláján. Ahogy a napi programunkból is kiderül, az Eurosport2 élőben közvetíti a hollandiai eseményeket.

Csakhogy miközben a többség tudta nézni Fucsovics mérkőzését, a UPC Direct és a Digi műholdas szolgáltatásának előfizetői síelést láthattak a csatornán, szintén magyar kommentárral.

Ennek oka, hogy a két szolgáltató – feltehetően költséghatékonyságból – a cseh és a szlovák Eurosport2-képanyagot sugározza, és a két országban csak 2021-től kerülhetnek műsorra az ATP tenisztornái.

A probléma megoldása az lehet, ha a UPC és a Digi műholdas változata is a magyar piacra szánt műsort kezdi el sugározni – a Digi hétfőn az Eurosport2 SD csatornával már meg is tette.

A többi szolgáltatónál (benne a Digi és a UPC kábel) nincs ilyen probléma.

FRISSÍTÉS. A UPC Direct arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy november óta elérhető előfizetői számára a TV Everywhere szolgáltatás, a UPC Direct Now applikáció, amellyel bárhol, bármikor 50 csatorna műsorait követhetik okoseszközeiken. Az applikációban elérhető a Eurosport2 magyar piacra szánt műsora, így a cikkünkben említett teniszközvetítés is, méghozzá HD minőségben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik