Sportrádió: Gálfi következő célja a top 50 – Temesvári Andrea

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.04.19. 18:26
null
Gálfi Dalma nagyon motivált, hogy még előrébb lépjen a világranglistán (Fotó: Dömötör Csaba)
A világranglista 91. teniszező, Gálfi Dalma, valamint a korábbi GS-győztes Temesvári Andrea volt a Sportrádió Hazafutás című műsorának vendége. Utóbbi szerint Gálfi határtalanul tehetséges, s a top 50 lehet a következő célja a világranglistán.

 

Gálfi Dalma bokája aláfordult a múlt héten szerbek elleni Billie Jean King-kupa-mérkőzésen, de nem súlyos a sérülése. A 23 éves teniszező arról is beszélt, hogy jelenleg három magyar is van a top 100-ban a világranglistán (Bondár Anna 72., Udvardy Panna 81., Gálfi Dalma 91.).

„Tavaly tavasszal elindultunk mindhárman, szépen lassan feljöttünk a világranglistán. (..) Azt gondolom, nagyon kiegyensúlyozottak voltunk mindannyian egész évben, folyamatosan hoztuk a meccseket, jó teniszezők ellen. Motiváltuk az eredményeinkkel egymást” – mondta el Gálfi Dalma.

A párosban Grand Slam-győztes Temesvári Andrea, aki a Billie Jean King-kupán a női csapat mentora volt, hozzátette, évek munkája, hogy a három versenyző is top 100-ba került.

„Amikor hivatalossá vált, hogy bekerültem a top százba, azt éreztem, ez egy hatalmas mérföldkő az életemben. Nem azt éreztem, hogy akkor most megállunk, és ennyi volt, hanem tényleg nagyon motivált vagyok, hogy minél előrébb jussak a ranglistán” – árulta el a világranglista 91. helyén álló teniszező.

„Dalma határtalanul tehetséges, nála azt gondolom, hogy bármire képes lehet. (..) A következő célja a top ötven lehet” – mondta el Temesvári Andrea.

Gálfi legközelebb a madridi 1000-es WTA-tornán játszik, a Roland Garros előtt pedig még két-három WTA-tornát tervez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik