Samprasnek trófeát hozott a Jézuska

Vágólapra másolva!
2010.12.25. 20:54
null
Ez a wimbledoni trófea – a többihez hasonlóan – nincs az ellopottak között (Fotó: Action Images)
Karácsony előtt nem sokkal néhány darabot megtalálták a Pete Samprastől ellopott trófeák és emléktárgyak közül. A három fotóalbumra és egy serlegre egy Los Angelestől mintegy 30 km-re lévő parkban akadtak rá. Arról nem érkezett hír, hogy a megtalált trófea melyik volt az ellopott mintegy 80-ból.

A korábbi teniszcsillag által megnyert 14 Grand Slam-trófea közül csak egy, az 1994-es Australian Open-diadalért járó volt abban a Los Angeles-i raktárban, ahol Sampras ideiglenes jelleggel emléktárgyai jelentős részét elhelyezte négy hónapja, és amelyet ismeretlen tettesek novemberben kifosztottak.

A raktárban volt többek között a 64 tornagyőzelméért kapott serlegből 51 darab, a második helyezésekért járó 24 díj, valamint hat trófea, amely az év végi világelsőségért járt neki.

Ezeken kívül azonban még számos, személyes jellegű emléktárgy volt az ellopott holmik között, így egy-egy kép, amelyen George H.W. Bush-sal, illetve Bill Clintonnal látható és két, Bush elnök által írt levél is.

„Az egyik, Bush elnöktől származó levelet azt követően kaptam, hogy elvesztettem Tim Gulliksont – utalt Sampras egykori edzőjére, aki 1996-ban hunyt el agydaganat következtében. – Ez másnak semmit sem jelent, nekem viszont nagyon sokat."

A tolvajok elvittek még több fotóalbumot, amelyek Sampras pályafutásának pillanatait megörökítő képeket tartalmaznak, újságcikkeket, magazinokat – amelyeknek címlapján a görög felmenőkkel rendelkező teniszező látható –, egy Elton John által aláírt zongoraszéket és egy Carlos Santanától kapott, szintén dedikált gitárt is.

A megkerült dolgok híre Samprast némi bizakodással töltötte el, elmondása szerint ezek után jobban hisz benne, hogy előkerül a többi emléktárgya is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik