Roland Garros: Nadal köszönésétől még a címvédő is zavarba jött – videó

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.05.30. 21:49
null
Nem lepődnénk meg, ha idén is ők nyernének (Fotó: Getty Images)
Ma, vasárnap rajtolt el az év második Grand Slam tornája, a Roland Garros. Tavaly a hölgyeknél nem kis meglepetésre a 19 éves Iga Swiatek diadalmaskodott, míg az uraknál Rafael Nadal tizenharmadszor is magasba emelhette a trófeát Párizsban. A két egyéni címvédő szombaton a spanyol klasszis edzése közben találkozott egymással, és a lengyel teniszező legnagyobb örömére még egy kicsit ütögettek is – számolt be az ATP Tour.

Az első felvételen az látszik, amint Rafael Nadal edzését figyelemmel kíséri Iga Swiatek, akit a 20-szoros Grand Slam-bajnok teniszező üdvözöl.

„Tavaly csak egy keveset tudtunk beszélni. Tegnap viszont odajött hozzám és azt mondta: szia” – mesélte el vigyorogva az ATP Tournak a 19 éves lengyel játékos, aki már nagyon régóta várt arra, hogy hosszabban elbeszélgethessen a példaképével.

„Annyira ledöbbentem, hogy még egy »szia« sem csúszott ki a számon. Nagy rajongója vagyok neki, és ha egyszer alkalmam lenne tőle megkérdezni néhány dolgot, és tanulhatnék tőle, az nagyszerű lenne. De mind a ketten elfoglaltak vagyunk, szóval tudom, hogy ezt nehéz lenne összeegyeztetni” – árulta el Swiatek.

„Bajnokok beszélgetése.”


De a hölgyeknél címvédő lengyel játékosnak szombaton valamelyest megadatott ez, és még üthetett is egy keveset Nadallal, akivel egyébként sok közös vonásuk van.


Mindkettőjük születésnapja a Roland Garros alatt lesz – Swiatek holnap, május 31-én tölti be a 20-at –, Rómában egyaránt meccslabdát kellett hárítaniuk a sikerhez vezető úton, és mind a ketten 19 éves korukban nyerték meg az első Grand Slam-tornájukat.


Swiatek (balra) és Nadal (jobbra) jó kedélyűen elbeszélgettek egymással (Fotó: Getty Images)
Swiatek (balra) és Nadal (jobbra) jó kedélyűen elbeszélgettek egymással (Fotó: Getty Images)

„Gondolkodtam már ezen és szerintem is egy kicsit furcsa ez. Nem tudom, mit feleljek erre, de igen, valóban az” – fogalmazott a teniszezőnő.

Swiatek szemei magukért beszélnek (Fotó: Getty Images)
Swiatek szemei magukért beszélnek (Fotó: Getty Images)

„A tökéletes előszülinapi ajándék. Köszönöm Rafael Nadal, ez annyira jó buli volt” – írta Instagram-posztjában Swiatek, aki a Nadal által szintén megosztott közös képük alá viccesen odakommentálta, hogyha esetleg majd egy nap a spanyolnak szüksége lenne egy edzőpartnerre, ő itt van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik