Roland Garros: 0:6 után állt fel Sarapova; Azarenka is a 4-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.05. 16:15
null
Sarapova (képünkön) az első szettben csak árnyéka volt önmagának Jankovics ellen (Fotó: Reuters)
A francia nemzetközi teniszbajnokság negyeddöntőjében a fehérorosz Viktorija Azarenka két szettben legyőzte az orosz Marija Kirilenkót. Nem sokkal később a Marija Sarapova–Jelena Jankovics találkozó is véget ért – előbbi sikerével.

 

A rendkívül csinos, ám nem túl nagy ütőerővel rendelkező Marija Kirilenko az első szettben igencsak jól tartotta magát Viktorija Azarenka ellen. Az első játszmát mindössze rövidítésben nyerte meg a korábbi világelső. Aztán az oroszt ápolni kellett, de nem adta fel a mérkőzést. A második szettben már esélye sem volt, Azarenka 6:2-re hozta a játszmát, így pályafutása során először jutott a legjobb négy közé a Roland Garroson.

Azarenka ellenfele a fináléba jutásért a Jelena Jankovicsot három szettben legyőző Marija Sarapova lesz. Az orosz teniszező csak szenvedett az első játszmában, nem találta a saját játékát, amit szerb riválisa könyörtelenül kihasznált, és 29 perc alatt hozta a szettet.

A szinte megnémuló közönség a második játszmában éledezni kezdett, azzal párhuzamosan, ahogy javult a címvédő játéka. Sarapova 3:0-ra meglépett, ám Jankovics vissza tudott kapaszkodni, de a szettet így is elveszítette, így döntő játszmára került sor. Ebben mindkét teniszező kissé idegesen játszott, a hetedik gém bizonyult döntőnek, amikor Sarapova elvette szerb ellenfele adogatását.

A nyolcadik játékban lett volna esélye Jankovicsnak egyenlítenie, ám nem tudta kihasználni bréklabdáit, sőt 5:3-as hátrányban elveszítette saját adogatását, így Sarapova megnyerte a meccset.

ROLAND GARROS
NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Azarenka (fehérorosz, 3.)–Kirilenko (orosz, 12.) 7:6, 6:2
Sarapova (orosz, 2.)–Jankovics (szerb, 18.) 0:6, 6:4, 6:3
KORÁBBAN
S. Williams (amerikai, 1.)–Kuznyecova (orosz) 6:1, 3:6, 6:3
Errani (olasz, 5.)–A. Radwanska (lengyel, 4.) 6:4, 7:6
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
S. Williams (amerikai, 1.)–Errani (olasz, 5.)
Sarapova (orosz, 2.)–Azarenka (fehérorosz, 3.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik