Roddick: Nem vagyok olyan könnyed, mint Federer

Vágólapra másolva!
2012.12.12. 17:31
null
Andy Roddick (balra): az ütő továbbra is állandó eszköz, a pálya viszont egyenetlenebb
A szeptemberben visszavonult Andy Roddick úgy nyilatkozott, hogy nem veszítette el a tenisz iránti szeretetét, de az ősz során élvezte, hogy golfos készségeit fejleszthette szeretett sportága űzése helyett.

 

Roddick december elején legyőzte egy miami népszerűsítő tornán a világranglista-3. Andy Murrayt, így joggal adódik a kérdés, nem bánta-e meg a visszavonulásról hozott döntését – a 30 éves amerikai az ESPN kérdéseire válaszolt.

„Hogy őszinte legyek, nem tudom, januárig egyáltalán érdekelni fog-e a kérdés. Az elmúlt években a január tizenharmadikákat Ausztráliában töltöttem. Nem voltam január nyolcadikán az Egyesült Államokban immár tizenöt éve. Egy idő után bizonyos időszakokat már bizonyos helyekkel azonosítottam. Nem irigylem a srácokat, akik októberben tizenöt órás repülőút után Sanghajban vagy más tornán szerepeltek. Majd ha meglátogatom őket egyszer, akkor biztosan hiányozni fog a körítés” – mondta a teniszezők mókuskerekéről a 30 éves texasi, akinek azért alighanem visszavonulása után sem kell úgy bemutatkozni, mint Brooklyn Decker férje.

„A tenisz teljes munkaidőt igénylő foglalkozás, és nem csak abból a két órából áll, amit a nézők látnak a pályán. A felkészülés nagyon keménnyé vált. Én nem vagyok olyan könnyed, mint Roger Federer. Nekem sokkal több erőfeszítésbe telt a felkészülés, sokkal több fizikai igénybevételbe. Amit látsz a pályán, én azért dolgoztam, minden egyes edzésen. A testem azonban még többet követelt, és nem vagyok benne biztos, hogy lett volna még több.”

Roddick az elmúlt hónapokban rengeteg időt töltött golfozással, sőt egy augustai versenyen az a megtiszteltetés érte, hogy a neves golfozó, Zach Johnson caddie-je (ütőhordozója) lehetett.

„Sokat játszok. Attól függ, hogy a feleségem mennyit utazik. Egy utazós napján nem tudok harminchat lyuknál kevesebbet teljesíteni – mondta viccesen Roddick, ám úgy gondolja, nem lesz újra profi belőle. – Ötven-hatvan alkalommal játszottam már a US Open óta. Jó a játékom, de én a sportok nagy rendszerének egyik űzőjeként látom csak magamat. Valaki, aki egész jól golfozik. Azokra a fickókra gondolok, akik korábban egy-egy teniszközpontban játszottak mellettem, és most úgy gondolom, hogy én vagyok ők, csak a golfpályán. Meg tudom ütni rendesen a labdát, de nem szeretném megmondani, hogy mennyire is vagyok jó benne.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik