Navratilovánál mellrákot diagnosztizáltak

Vágólapra másolva!
2010.04.07. 15:27
null
Navratilova 2006-ban gyűjtötte be utolsó (?) Grand Slam-trófeáját (Fotó: Action Images)
A People magazin értesülése szerint Martina Navratilova, a korábbi teniszcsillag mellrákkal küzd. A prágai születésű, de később az Egyesült Államokban élő és amerikai színekben versenyző 53 éves korábbi klasszisnál egy rutinvizsgálat során fedezték fel a betegséget.

„Ez az én saját 9/11-em – utalt Navratilova a 2001-ben az Egyesült Államokat ért terrortámadásokra. – Sokkolt a dolog, teljesen összezuhantam, amikor megtudtam, hogy beteg vagyok. Egyszerűen nem tudtam megmozdulni vagy gondolkodni."

 

A 18-szoros egyéni Grand Slam-győztes sportolót – aki még manapság is teniszezik és triatlonozik – már megműtötték, és a magazin értesülései szerint a jövő hónapban kezdi el a gyógyterápiát, amely hat hétig tart. Egy amerikai sebész szerint évente 70 ezer nőnél diagnosztizálnak hasonló betegséget, és legfeljebb egy százalék esély van arra, hogy a kór halálos legyen.

Navratilova nagy szerencséje, hogy a betegséget nagyon korai stádiumban fedezték fel, így jó esélye van a teljes gyógyulásra.

„Ez a lehető legkevésbé veszélyes formája a mellráknak" – nyilatkozta dr. Mindy Nagle, Navratilova kezelőorvosa.

Navratilova páratlanul hosszú és tartalmas pályafutása során 59 Grand Slam-tornát nyert meg, az utolsót(?) Bob Bryan oldalán a 2006-os US Openen vegyes párosban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik