Koronavírus: szép felajánlás a tenisz fenegyerekétől

Vágólapra másolva!
2020.04.07. 08:33
null
Nick Kyrgios az idei ATP-kupán (Fotó: AFP)
Újfent tanúbizonyságot tett jótékonyság iránti fogékonyságáról Nick Kyrgios: a tenisz ausztrál fenegyereke a közösségi médiában felajánlotta, hogy személyesen visz ételt-italt a rászorulóknak a koronavírus-járvány idején, csak maradjanak otthon.

 

„Ha valakinek nincs munkája, elapadtak a bevételei, kifogyott az élelemből, vagy egyszerűen csak nehezen éli meg ezeket az időket… kérem, akkor se feküdjön le este korgó gyomorral – írta hétfői Instagram-üzenetében Nick Kyrgios. – Ne habozzatok írni nekem privátban, és ne érezzétek megalázónak, hiszen boldogan osztom meg veletek azt, amim van. Ha csupán egy zacskó tésztára, egy vekni kenyérre vagy tejre van szükségetek, szó nélkül elviszem, és leteszem az ajtótok elé.”

A koronavírus-járvány miatt Ausztráliában is korlátozások léptek életbe, sokan elveszítették a munkájukat, a segélykifizető helyeken hatalmas sorok kígyóznak – ez a járvány terjedésének felgyorsulásával fenyeget, Kyrgios ezért is érezte szükségét annak, hogy felajánlja segítségét.

A világranglista 40. helyén álló, Canberrában élő ausztrál teniszező a hazáját sújtó téli bozóttüzek pusztítása idején is jótékonykodott: minden januári ászütése után 200 ausztrál dollárt ajánlott fel a károk enyhítésére. Kampányához többen csatlakoztak, a felajánlásával „mozgásba lendített” pénzt több millió dollárra teszik.

Real talk

48.7k Likes, 1,520 Comments - NK (@k1ngkyrg1os) on Instagram: "Real talk"



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik