Koronavírus: Djokovics oltás nélkül nem indulhat Melbourne-ben

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.11.20. 10:19
null
Hiába világelső, Novak Djokovics sem részesül különleges engedményben (Fotó: AFP)
Egyre inkább sarokba szorulnak azok a sportolók, akik nem vállalják a koronavírus ellenni oltást. Az Australian Open szervezői hivatalosan is bejelentették, hogy csak az oltott versenyzők vehetnek részt a 2022-es viadalon, Kanadában pedig a január 15-től a sportolók sem jelentenek kivételt, oltás nélkül senki sem léphet be az országba.

Craig Tiley, az Australian Opent szervező helyi szövetség elnöke kijelentette, kötelezővé teszik a január 17-én kezdődő melbourne-i Grand Slam-tornára a koronavírus elleni oltottságot.

Ez alól a férfi világelső Novak Djokovics sem jelenthet kivételt.

„Bízunk benne, hogy Novak eljön a versenyünkre – mondta Tiley. – Sok szó esik az oltottságról, de szerencsére a versenyzők elsöprő többsége már megkapta a védőoltásokat. Djokovics számára ez személyes ügy, de nagyon remélem, hogy őt is látni fogjuk, mert mindig arról beszélt, mennyire fontos számára ez a verseny.”

Scott Morrison, Ausztrália miniszterelnöke arról beszélt, hogy néhány sportolóval kivételt tehetnek, de Daniel Andrews, Victoria állam első embere leszögezte, erről szó sem lehet.

„Tisztázzuk: Victoria állam törvényei szerint járunk el, és erről már a sportolókat is tájékoztattuk. Csak az vehet részt az Australian Openen, aki az összes szükséges, koronavírus elleni védőoltást megkapta. A legfontosabb az egészség, nincs más út” – szögezte le Tiley.

Kanadában bejelentették, hogy január 15-től a sportolókkal sem tesznek kivételt, csak az oltott versenyzők léphetnek be az országba. Ez elsősorban az NBA és az MLB csapatai számára jelent korlátozásokat, egy szeptemberi határozat ugyanis kivételt tett a kosarasokkal és a baseball-játékosokkal. Az NHL a saját szabályában korábban rögzítette, hogy a hét kanadai városba csak oltott hokisok utazhatnak az Egyesült Államokból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik