Davis-kupa: Troickit meghatotta a honfitársak gesztusa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.19. 16:02
Viktor Troicki meghatódott, amikor a tenisz Davis-kupa elődöntője után Janko Tipszarevics, a Kanadát legyőző szerb csapat tagja neki ajánlotta a győzelmet, a belgrádi közönség pedig Novak Djokoviccsal együtt skandálni kezdte a nevét – írta az újvidéki Magyar Szó.

Troickit a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) 2015. január 24-ig eltiltotta, mert az idei monte-carlói tornán megtagadta a vérminta adását, s a Davis-kupa-mérkőzésnek otthont adó belgrádi Kombank Arenába sem engedték be.

„A válogatott valamennyi tagja teljes mértékben támogatott, s nagyon szép nyilatkozatokat adtak a háromnapos mérkőzés alatt, ezért mérhetetlenül hálás vagyok nekik. Amit értem tettek, arra életem végig emlékezni fogok – mondta Troicki a szerb Sportnak. – A Kanada elleni párharc mind az öt mérkőzését megnéztem a televízióban, s a mindent eldöntő meccs utáni nyilatkozatban, amikor Tipszarevics azt mondta, nekem ajánlja a győzelmet, kicsordultak a könnyeim. Rögtön utána hallottam, amint Djokovics és a nézők a nevemet skandálják. Egyedül voltam otthon, s nem emlékszem arra, hogy valaha volt-e ennél nehezebb pillanat az életemben."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik