Davis-kupa-döntő: a harmadik kalapból sorsolják a mieinket

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.03.09. 19:41
null
Fucsovics Márton a belgák elleni mérkőzésen (Fotó: Szabó Miklós)
Hétfőn a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) közzétette a Davis-kupa novemberi döntőjének kiemelési sorrendjét: eszerint Magyarország – többek között Ausztriával és Csehországgal együtt – a harmadik kalapból várja majd a férfi teniszválogatottak patinás tornájának március 12-i, londoni sorsolását.

 

A 18 csapatot hat, egyenként három válogatottat tartalmazó csoportba sorsolják. A sorsolási kalapokat a Davis-kupa aktuális nemzeti rangsora alapján állították össze: ezen a mieink – akik a rangsor 4. helyén álló Belgiumot legyőzve jutottak be a madridi fináléba – a 23. helyet foglalják el, a döntő mezőnyéből egyedül Ecuadort (24.) megelőzve.

A SORSOLÁSI KALAPOK
1. kalap:
Spanyolország (1., A-csoport), Kanada (2., B-csoport), Franciaország (3., C-csoport), Horvátország (4., D-csoport), Egyesült Államok (5., E-csoport), Szerbia (6., F-csoport)
2. kalap: Németország, Olaszország, Nagy-Britannia, Ausztrália, Kazahsztán, Oroszország
3. kalap: Svédország, Ausztria, Csehország, Kolumbia, Magyarország, Ecuador
Az 1. kalap csapatainál zárójelben a kiemelési szám, valamint az, hogy melyik csoportba kerülnek.

A csoportokon belül mindegyik csapat játszik a másik kettő ellen – két egyes mérkőzés után egy párost, egy nap alatt. A csoportelsők és a két legjobb második jut be a negyeddöntőbe, onnan a hagyományos egyenes kieséses formulát követi a torna.

A negyeddöntő négy továbbjutója az elődöntős szereplés mellett kiharcolja a következő évi tornán való részvétel jogát is.

A finálét 2020. november 23. és 29. között rendezik meg Madridban.

Az 5–18. helyen végző válogatottak, valamint a világcsoport selejtezőjének nyertes 12 csapata közül kerül ki a 2021-es döntő két szabadkártyás résztvevője, majd a fennmaradó 24 válogatottat összesorsolják egy újabb playoffra, immár a 2021-es torna fináléjáért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik