Davis-kupa: Djokovics, Nadal és Murray is pályára lép a döntőben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.10.21. 16:11
A legnagyobb sztárok közül a világelső Novak Djokovics, valamint az egyformán korábbi ranglistavezető Rafael Nadal és Andy Murray is pályára lép a megújult tenisz Davis-kupa 18 csapatos döntőjében.

A szerb, a spanyol és a brit szövetség hétfőn jelentette be, hogy legjobbjaik ott lesznek a korábban sokak által kritizált madridi fináléban november 18. és 24. között.

Az új lebonyolítás nagyszerű lehetőség a világ legjobbjainak arra, hogy játsszanak, a nézőknek pedig remek esély arra, hogy egy hétig a sportág sztárjait nézzék” – nyilatkozta a csapatnévsor bejelentésekor Sergi Bruguera, a házigazda spanyol nemzeti csapat kapitánya.

A tornán – amelyen a 12 selejtező győztese mellett az előző évben elődöntős horvát, francia, spanyol és amerikai válogatott, valamint a szabadkártyás argentin és brit együttes indulhat – hétfőtől csütörtökig hat háromcsapatos csoportban küzdenek a felek, ezekből a hat első helyezett mellett a két legjobb második jut tovább. Csütörtök este és pénteken a negyed-, szombaton az elődöntőkre kerül sor, a finálét pedig vasárnap rendezik.

Minden mérkőzés két nyert szettig tart, két egyes és egy páros meccset játszanak egymással a válogatottak.

A négy elődöntős automatikusan résztvevője lesz a 2020-as tornának, míg a két legrosszabb mérleggel záró együttes búcsúzik.

A DAVIS-KUPA CSOPORTBEOSZTÁSA
A-csoport:
Franciaország, Japán, Szerbia
B-csoport: Horvátország, Oroszország, Spanyolország
C-csoport: Argentína, Chile, Németország
D-csoport: Belgium, Kolumbia, Ausztrália
E-csoport: Kazahsztán, Hollandia, Nagy-Britannia
F-csoport: Olaszország, Kanada, Egyesült Államok

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik