Davis-kupa: Wawrinka és Federer vállalta a párost - előnyben a svájciak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.22. 17:59
null
Federerék vállalták a párost. Előnyben Svájc (Fotó: Reuters)
A Stanislas Wawrinka, Roger Federer páros három szettben legyőzte a Julien Benneteau, Richard Gasquet duót, így Svájc 2–1-re vezet Franciaország ellen a Davis-kupa döntőjében.

Bár az eredeti tervek szerint svájci oldalról a Marco Chiudinelli–Michael Lammer páros játszott volna, végül Stanislas Wawrinka és Roger Federer feszült neki a francia Julien Benneteau, Richard Gasquet duónak. Nyilván Federer tegnapi veresége is közrejátszhatott a döntésben...

A 2008-as olimpiai bajnok páros jól is kezdte a mérkőzést. Magabiztosan hozta adogatójátékait, majd 3:2-es vezetésénél meg is brékelte a francia duót. Ezután pedig csak végig kellett vinni a szettet, megtörtént. Mindössze 29 percig tartott az első játszma.

A második szettben tovább tartotta magát a hazai páros, ráadásul öt bréklabdája is volt Benneteau-éknak. Egyiket sem tudták azonban kihasználni – ez pedig végzetesnek bizonyult. Federerék ugyanis a legjobb pillanatban, 5:5-nél brékeltek, s egy szettre kerültek a győzelemtől.

A változatosság kedvéért a harmadik szettben szintén egy elvett adogatás döntött – a svájciak javára. Pedig 5:4-nél Gasquet-éknak még volt bréklabdájuk, de nem tudták visszavenni adogatójátékukat. Mint ahogy az egész meccsen sem sikerült egyszer sem ez a bravúr.

Svájc ezzel 2–1-re vezet a fináléban, az azonban kérdés, hogy a mostani győzelem mennyit vett ki Wawrinkából és a nem teljesen egészséges Federerből.

Mint ismert, pénteken Wawrinka legyőzte Jo-Wilfried Tsongát, míg Federer kikapott Gaël Monfilstól, így a mai nap előtt 1–1-re álltak a felek. Holnap Tsonga–Federer meccset, és, ha szükséges, Monfils–Wawrinka összecsapást rendeznek.

DAVIS-KUPA
DÖNTŐ (Lille, salak)
FRANCIAORSZÁG–SVÁJC 1–2

Julien Benneteau, Richard Gasquet–Stanislas Wawrinka, Roger Federer 3:6, 5:7, 4:6
PÉNTEKI MÉRKŐZÉSEK

Gaël Monfils–Roger Federer 6:1, 6:4, 6:3
Jo-Wilfried Tsonga–Stanislas Wawrinka 1:6, 6:3, 3:6, 2:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik