Davis-kupa: a világelső Alcaraz vezeti a spanyolokat Málagában

Vágólapra másolva!
2022.10.24. 14:56
null
Alcaraz neve fémjelzi a spanyolok csapatát a Davis-kupa negyeddöntőjében (Fotó: AFP)
A spanyolok világelső teniszezője, Carlos Alcaraz is ott lesz a házigazdák Davis-kupa-csapatában a sorozat málagai zárásán, írja a Magyar Távirati Iroda.


Sergi Bruguera szövetségi kapitány hétfőn nevesítette ötfős keretének négy tagját: Alcaraz mellett az egyéni világranglistán 15. Pablo Carreno Busta és 22. Roberto Bautista Agut, valamint a párosok rangsorában 12. Marcel Granollers játékára számít a november 22. és 27. között esedékes viadalon. Az ötödik játékost később jelöli ki Bruguera.

A világranglistán második Rafael Nadal már korábban megállapodott a kapitánnyal abban, hogy ezúttal ő nem szerepel a hatszoros DK-győztes csapatban, amely legutóbb 2019-ben végzett elsőként.

Bruguera nyilatkozatát a Punto De Break idézte: „Rafa az év elején mondta nekem, hogy ne számoljak vele, nem játszik a Davis-kupában. Nagyon sokszor állt a rendelkezésünkre, de most nem tud. Meg van a joga ehhez, már számos alkalommal megnyertük vele a kupát.”

A DK málagai zárásán Spanyolország a negyeddöntőben Horvátországgal találkozik, ezen kívül Ausztrália–Hollandia, Olaszország–Egyesült Államok és Németország–Kanada párharcokra kerül sor. A győztesek az elődöntőben folytatják szereplésüket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik